Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Μνήμης

20/11/2021
από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Μνήμης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα πλαίσια του project “Ad Libitum”, θα παρουσιάσει το απόγευμα ένα μουσικό έργο του συνθέτη Ορέστη Παπαϊωάννου, αφιερωμένο στη Μαρίνα Γαλανού.

Ο συνθέτης Ορέστης Παπαϊωάννου, υπογράφει το έργο dream|breathe θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για τις διακρίσεις που εξακολουθούν να υφίστανται άμεσα ή έμμεσα οι μειονότητες σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Η ανακοίνωση της κρατικής ορχήστρας:

ΤΟ AD LIBITUM ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΟΥΣ

Αυτό το Σάββατο (20 Νοεμβρίου), είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών. Η συναυλία που θα μεταδοθεί στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας, Ad Libitum (την οποία έχετε θερμά αγκαλιάσει) είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρο του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association. Η ακτιβιστική της δράση ήταν εξαιρετικά έντονη και η ίδια συνέβαλε καθοριστικά στην αναγνώριση και την προώθηση των δικαιωμάτων τόσο της τρανς όσο και γενικότερα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ο ακμαίος συνθέτης Ορέστης Παπαϊωάννου, υπογράφει το έργο dream|breathe θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για τις διακρίσεις που εξακολουθούν να υφίστανται άμεσα ή έμμεσα οι μειονότητες σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Ο Υφυπουργός του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλά για την ομοφυλοφιλική εμπειρία και το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα στην Ελλάδα.
Η μαγνητοσκόπηση του συνόλου της Ορχήστρας μας έγινε στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall.

Παίζουν:

Χρυσή Πιλαφτσή – Φλάουτο
Κωνσταντίνος Τζέκος – Κλαρινέτο
Άγγελος Λιακάκης – Βιολοντσέλο
Titos Gouvelis – Πιάνο

 

 




Δες και αυτό!