Η εκκλησία της Ουαλίας ευλόγησε τη σχέση ενός ιερέα με τον σύντροφό του

0
619

Ένας ιερέας και ο σύντροφός του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που έλαβε την ευλογία της Εκκλησίας στην Ουαλία.

Ο ιερέας Lee Taylor και ο σύντροφός του Fabiano Da Silva Duarte, έλαβαν την ευλογία σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκκλησία St Collen στο Llangollen, όπου είναι ο ιερέας ο Taylor.

Σε συνέντευξή του στο Pinknews, o Taylor μίλησε για μια «μια μεγάλη ημέρα εορτασμού».

«Ήταν πολύ σημαντικό και συναρπαστικό που φτάσαμε σε αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας μαζί», δήλωσε. «Νιώσαμε και οι δύο ότι δεν ήταν μόνο μια μέρα χαράς για εμάς, αλλά για πολλά άλλα ομόφυλα ζευγάρια πίστης σε όλη την Ουαλία».

Το ζευγάρι, το οποίο συνήψε συμβόλαιο συμβίωσης το 2008, ευλογήθηκε από τον επίσκοπο του Αγίου Ασάφ, Gregory Cameron.

Η τελετή έγινε αφού η Εκκλησία στην Ουαλία αποφάσισε τον Σεπτέμβριο υπέρ της έγκρισης μιας νέας υπηρεσίας ευλογίας για ομόφυλα ζευγάρια.

 

Ενώ οι γκέι γάμοι εξακολουθούν να μην επιτρέπονται από την Εκκλησία στην Ουαλία, η εκπαιδευόμενη ιερέας Ruth Eleri James είπε ότι οι υπηρεσίες ευλογίας είναι «σημαντικές, επειδή αυτό είναι ένα μήνυμα προς τα ΛΟΑΤ+ άτομα και την κοινωνία γενικότερα ότι οι σχέσεις τους είναι αποδεκτές και ευλογούνται από τον Θεό.»

Ο Kieran Bohan, συντονιστής δικτύου του The Open Table Network, μιας χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει εκκλησιαστικές κοινότητες για ΛΟΑΤ+ άτομα, είπε στο PinkNews: «Η ευλογία είναι ένα σημάδι της επιδοκιμασίας του Θεού και μια επιβεβαίωση της αγάπης που μοιράζεται το ζευγάρι. Χαιρόμαστε γι΄αυτούς και λαχταρούμε τη μέρα που ο γάμος θα είναι ανοιχτός σε κάθε ζευγάρι στις εκκλησίες μας».