«Always Jane»: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για μια τρανς ιστορία αγάπης

12/11/2021
από
Always Jane
Always Jane

Η ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών «Always Jane» ακολουθεί το διετές ταξίδι της τρανς έφηβης Jane Noury ​​στο τελευταίο έτος του σχολείου, στο Λος Άντζελες για έναν διαγωνισμό μόντελινγκ, και πάλι πίσω στο Νιου Τζέρσεϊ όταν σκάει η πανδημία, ενώ εκείνη προχωρά στο πανεπιστήμιο και στην επέμβαση επαναπροσδιορισμού της.

Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα οπτικό ημερολόγιο μιας γυναίκας, που διανύει μια περίοδο τεράστιων αλλαγών στη ζωή της, ένα πορτρέτο μιας μοναδικής (και απίστευτα γοητευτικής) οικογένειας, μια ευκαιρία μάθησης για την πολυπλοκότητα της τρανς εμπειρίας ενός ατόμου, ή ως προετοιμασία για τους γονείς και τα μέλη της οικογένειας για το πώς να υποστηρίξουν το τρανς αγαπημένο τους πρόσωπο. Και ναι, είναι όλα αυτά τα πράγματα – αλλά, πάνω από όλα, είναι μια ιστορία αγάπης.

Αυτή η ιστορία επικεντρώνεται στο ότι η Noury αγαπά τον εαυτό της αρκετά, για να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να είναι ευτυχισμένη, ακόμα και όταν ήταν απίστευτα δύσκολο, και στην αγάπη της οικογένειάς της, που περνούσε ένα είδος μετάβασης μαζί της. Το να τα βλέπεις όλα να ξετυλίγονται είναι μια πολύ αναγκαία «θεραπεία» για την καρδιά και ένας φάρος ελπίδας σε μια χρονιά που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επώδυνη και θανατηφόρα για τα τρανς άτομα. Δεν είναι απλώς μια ιστορία ανθεκτικότητας στις αντιξοότητες, αλλά και συμπόνιας, και θα τραβήξει σας σφίξει την καρδιά. Και όλα ξεκίνησαν με έναν διαγωνισμό μόντελινγκ.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ήταν πραγματικά ένα προγραμματισμένο πράγμα», θυμάται η Noury, ​​όταν ρωτήθηκε από το The Advocate πώς προέκυψε η σειρά. Είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το μόντελινγκ και η μητέρα της Laura την ενθάρρυνε να ακολουθήσει το όνειρό της και να αρχίσει να υποβάλλει το book της σε πρακτορεία. Η Slay Model Management στο Λος Άντζελες επικοινώνησε μαζί της, προσκαλώντας την να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό αναζήτησης μοντέλων.

«Έκαναν αυτόν τον μεγάλο, παγκόσμιο διαγωνισμό για τρανς μοντέλα», εξηγεί η Noury. «Όλα βρεθήκαμε στη Νέα Υόρκη για να συνέντευξη και φωτογράφιση. Έτσι, γνώρισα τον director μου, Jonathan Hyde». Μετά τη συνάντηση με τη Noury ​​και τη μητέρα της, Laura, ο Hyde εντυπωσιάστηκε από το πόσο υποστηρικτική ήταν όλη η οικογένεια της Noury ​​στη μετάβασή της. «Έτσι μου έδωσε μερικές μικρές συσκευές εγγραφής Handycam για να ηχογραφήσω τον εαυτό μου από τον Δεκέμβριο μέχρι τον διαγωνισμό τον Φεβρουάριο για να έχω περισσότερο περιεχόμενο για την εκπομπή που επρόκειτο να αρχίσει να κάνει», δήλωσε. «Και μετά με τον καιρό μετατράπηκα σε κάτι περισσότερο.» 

Δείτε το τρέιλερ:




Δες και αυτό!