Αυτό το ζευγάρι έκανε coming out ως γκέι μετά από 32 χρόνια γάμου

05/11/2021
από
coming out
coming out

Ένα ζευγάρι στο Ιλινόις έκανε coming out πρόσφατα ως γκέι, μετά από 32 χρόνια γάμου, και έχοντας δημιουργήσει μαζί μια οικογένεια.

Ο Μπραντ και η Σίντι Μάρλερ έκαναν coming out ο ένας στον άλλον λίγα χρόνια μετά τον γάμο τους, αλλά αποφάσισαν να παραμείνουν στην ντουλάπα ως προς τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τις αρχές αυτού του έτους. Σε συνέντευξή του στο Associated Press, το ζευγάρι μίλησε για τις δυσκολίες μιας κρυφής ζωής, και για το ότι τώρα πια ζουν αυθεντικά και ευτυχισμένα.

«Όντας ομοφυλόφιλο άτομο, απλά θα πας κατευθείαν στην κόλαση», είπε η Cyndi για τη νοοτροπία στις μικρές, βαθιά θρησκευόμενες πόλεις, όπου μεγάλωσε το ζευγάρι. «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές σ’ αυτό».

Ο Μπραντ θυμήθηκε μια συζήτηση με τη μητέρα του όταν ήταν 16 ετών, όπου εκείνη τον «συμβούλευσε» για τη σεξουαλικότητά του.

«Απλώς είπε: «Αν είσαι [γκέι], αυτό δεν είναι εντάξει. Δεν πρόκειται να το κάνεις αυτό στην οικογένειά σου», είπε ο Μπραντ, προσθέτοντας ότι ήταν η τελευταία φορά που οι δυο τους συζήτησαν το θέμα.

Ήταν αυτός ο τύπος περιβάλλοντος, που έπεισε το ζευγάρι που χρειαζόταν να μείνει στην ντουλάπα, αν ήθελε να ζήσει την «αμερικανική ζωή» που επιθυμούσαν και οι δύο. Έμειναν πιστοί ο ένας στον άλλον, αγόρασαν σπίτια, έκαναν παιδιά, και έκαναν μαζί οικογένεια.

«Θέλαμε το σπίτι, τον σκύλο, τα δύο παιδιά – και τα κάναμε όλα αυτά», είπε η Cyndi. «Πήραμε την απόφαση να το κάνουμε να λειτουργήσει. Αυτό θα κάναμε».

Επιφανειακά, η ζωή πήγαινε καλά για τους Marlers, αλλά οι πιέσεις της απόκρυψης της αληθινής τους ταυτότητας πίσω από μια ετεροτυπική πρόσοψη έγιναν υπερβολικές με τον καιρό. Ο Μπραντ αναζήτησε βοήθεια για την εσωτερικευμένη ομοφοβία του.

«Για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μισούσα αυτό το κομμάτι μου», είπε ο Μπραντ, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί η ζωή του με τη Σίντι «δεν ήταν αρκετή».

Στο τέλος, ο Μπραντ είπε ότι «ήταν η συντριπτική ανάγκη να προστατεύσουν» την ενήλικη κόρη τους, που είχε κάνει coming out ως λεσβία, που βοήθησε στην απόφαση του ζευγαριού να κάνει επίσης coming out. Συνταξιοδοτήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, πούλησαν το σπίτι τους, και μετακόμισαν σε ξεχωριστές κατοικίες στο Σικάγο, όπου σχεδιάζουν να εξερευνήσουν την πραγματική τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα.

«Όλα είναι καινούργια», είπε ο Μπραντ αναφορικά με το να ζει ως γκέι.

Η Cyndi συμφώνησε, προσθέτοντας ότι παίρνει χρόνο για να προσαρμοστεί στο να ζήσει την αληθινή της ταυτότητα πριν ξεκινήσει μια σχέση με μια γυναίκα.

«Είναι σαν να βγάζω αυτό το φίλτρο και να ρωτάω τον εαυτό μου, «Τι είμαι;» εξήγησε.

Ένα σημείο που ήθελαν να τονίσουν οι Marley είναι ότι δεν έχουν άμεσα σχέδια να χωρίσουν και επισκέπτονται ο ένας τον άλλο σχεδόν κάθε μέρα.

«Είμαστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι», είπε η Cyndi.




Δες και αυτό!