Οι καλλιτέχνες κόμικς του bi Superman δέχονται απειλές θανάτου

02/11/2021
από
Superman
Superman

Οι δημιουργοί του «Superman: Son of Kal-El», στο οποίο ο νέος Superman εμφανίζεται ως bi, φέρεται να έχουν λάβει αστυνομική προστασία, μετά από απειλές θανάτου.

Τον περασμένο μήνα, η DC Comics αποκάλυψε ότι ο Jon Kent, ο Superman της Γης, και γιος του Clark Kent και της Lois Lane, είναι bi. Ο νεότερος Kent είναι ένα διαφορετικό είδος Superman από τον πατέρα του – καταπολεμά την κλιματική αλλαγή, διαμαρτύρεται για την απέλαση των προσφύγων, και έχει σχέση με έναν άντρα.

Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με πανηγυρισμούς και η DC Comics έλαβε έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό παραγγελιών για το τεύχος, αλλά υπήρξε, όπως είναι αναμενόμενο, κάποια αντίδραση κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σύμφωνα με το TMZ, αστυνομικοί φρουρούν τα σπίτια των καλλιτεχνών που εργάζονταν στο κόμικ για να τους προστατεύσουν, αφού δέχθηκαν απειλές θανάτου, λόγω της σεξουαλικότητας του Kent.

Ανώνυμες πηγές είπαν στο TMZ ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) προσεγγίστηκε από τη DC Comics σχετικά με ανησυχίες για την ασφάλεια του προσωπικού, και ζήτησε να περιπολούν στο στούντιο, καθώς και στα σπίτια των καλλιτεχνών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο δημοσίευμα ότι καμία από τις απειλές δεν πραγματοποιήθηκε και ότι «η κατάσταση έκτοτε έχει λυθεί».

Οι δημιουργοί της αρχικής ταινίας Superman του 1978 είχαν λάβει, επίσης, απειλές για τη ζωή τους

Πέρυσι, ο Richard Donner, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας του Superman το 1978, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του λόγω μιας ιστορίας.

Είπε στην The Telegraph ότι είχε δεχτεί απειλές λόγω των θρησκευτικών θεμάτων στην ταινία.

«Υπήρξαν απειλές θανάτου μετά την εμφάνιση του Superman, όταν κάποιοι αντιδρούσαν με την αόριστη θρησκευτική αλληγορία, του πατέρα του Superman, Jor-El (Marlon Brando) που έστειλε τον μονάκριβο γιο του στη Γη», είπε.

«Απείλησαν τη ζωή μου… Μια γυναίκα έγραψε ένα γράμμα λέγοντας πώς τολμώ να συγκρίνω τον Brando με τον Θεό και τον Christopher Reeve με τον Ιησού. Είπε ότι το αίμα μου θα τρέξει στους δρόμους.

«Υποθέτω ότι κάνεις μια καλή ταινία, αλλά κάποιοι την εκλαμβάνουν ως πραγματικότητα».

https://avmag.gr/316930/o-neos-superman-kanei-coming-out-os-bi-sto-neo-comic/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!