Υπήρχαν ανέκαθεν κουήρ μέλη στις βασιλικές οικογένειες

24/10/2021
από

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην Δανία θα επιτρέπεται να παντρευτούν άτομα του ίδιου φύλου χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τον θρόνο. Queer μέλη βασιλικών οικογενειών και αριστοκράτες πάντα υπήρχαν – αλλά συχνά έπρεπε να παραμένουν να σιωπούν σε ό,τι έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά τους.

Πρίγκιπας Manvendra Singh Gohil

Ο Ινδός πρίγκιπας Manvendra Singh Gohil, έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκει πρίγκιπας στον κόσμο, όταν έκανε γνωστή την ταυτότητά του το 2006. Η οικογένειά του ωστόσο, γρήγορα τον αποκλήρωσε. Το 2013 παντρεύτηκε τον δικό του πρίγκιπα του παραμυθιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα είναι ένας εξωστρεφής ακτιβιστής των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων και κάνει εκπαιδεύσεις για την πρόληψη του HIV/AIDS. Έχει ακόμα φιλοξενήσει άστεγα ΛΟΑΤ+ άτομα στο παλάτι του.

Φίλιππος Ι, Δούκας της Ορλεάνης (1640-1701)

Ο Φίλιππος Ι, ήταν ο μικρότερος αδερφός του Λουδοβίκου XIV, γνωστός και ως «Βασιλιάς Ήλιος», της Γαλλίας. Στον Δούκα ως είναι γνωστό άρεσε το άρωμα, τα κοσμήματα, οι ακριβές δαντέλες και τα μεταξωτά ρούχα. Ο Φίλιππος είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Η αγαπημένη του συντροφιά ήταν ένας Γάλλος ευγενής από το Δουκάτο της Λωρραίνης. Το ζευγάρι καθώς λέγεται έμεινε μαζί για δεκαετίες.

Βασίλισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας (1665-1714)

Η Βασίλισσα Άννα βασίλευσε στην Μεγάλη Βρετανία από το 1702 έως το 1714. Είχε παντρευτεί αλλά υπήρχαν φήμες ότι είχε παράνομο δεσμό με την παιδική της φίλη Sarah Churchill, μία πρόγονο του Winston Churchill, καθώς τα στοργικά τους αισθήματα έχουν μείνει καταγεγραμμένα σε γράμματα. Η ιστορία του ζευγαριού ενέπνευσε την δημιουργία της ταινίας του 2018, “Η Αγαπημένη”, με πρωταγωνίστρια στον ρόλο της Βασίλισσας η Olivia Colman και την Rachel Weisz ως Churchill.

Αυτοκράτορας Ανδριανός (76-138)

Ο Αυτοκράτορας Ανδριανός, ίσως να μην συγκαταλέγεται στους Βασιλείς με την σύγχρονη έννοια, αλλά ήταν Ρωμαίος Αυτοκράτορας από το 117 έως το 138 μ.Χ. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει την αγάπη του για τον νέο Έλληνα Αντίνοο. Μαζί πήγαιναν σε επίσημες τελετές, και σε αυτοκρατορικά ταξίδια. Όταν πέθανε ο Αντίνοος, ο Ανδριανός επέμενε να χρηστεί ο Αντίνοος θεός, μια τιμή που συνήθως απονέμονταν σε μέλη της οικογένειας του Αυτοκράτορα.

Λόρδος Alfred Douglas (1870-1945)

Ο λόρδος Alfred Douglas (δεξιά στην εικόνα), γιός της Μαρκησίας του Queensberry, ήταν ο ερωτικός σύντροφος του Oscar Wilde στην αρχή του 20ου αιώνα. Ο πατέρας του απεχθανόταν την σχέση τους και κατηγορούσε τον Wilde για το έγκλημα της σοδομίας, για το οποίο ο Ιρλανδός ποιητής αργότερα φυλακίστηκε. Μετά από αυτά τα τραυματικά γεγονότα, ο Douglas παντρεύτηκε μια γυναίκα και δημόσια αποκήρυξε την ομοφυλοφιλία του Wilde.

Πρίγκιπας Egon von Fürstenberg (1946-2004)

Ο Πρίγκιπας Egon von Fürstenberg της Γερμανίας ήταν κοινωνικός, σχεδιαστής και γνωστός ερωτύλος. Ο πρίγκιπας ήταν πάντα ανοιχτός για την αμφιφυλοφιλία του – παντρεύτηκε δύο φορές γυναίκες αλλά επίσης είχε και άνδρες συντρόφους. Στον Von Fürstenberg άρεσε ανοιχτά η νυχτερινή ζωή.

Luisa Isabel Alvarez de Toledo (1936-2008)

Η Luisa Isabel Alvarez de Toledo άνηκε στον οίκο της Μεδίνας-Σιδωνίας, έναν από τους πιο διακεκριμένους οίκους στην Ισπανία. Χωρίς φόβο να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, αποκήρυξε δημόσια την θρησκεία και έγινε μια αφοσιωμένη ακτιβίστρια. Η δούκισσα ήταν σε ρομαντική σχέση με την γραμματέα της για πάνω από 20 χρόνια – το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008 ενώ η δούκισσα βρίσκονταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της λίγο πριν πεθάνει.

Λόρδος Ivar Mountbatten

Ήταν το πρώτο μέλος της εκτεταμένης οικογένειας της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, που είχε ανοιχτά σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου. Ήταν επίσης ο πρώτος που παντρεύτηκε τον σύντροφό του, τον James Coyle, το 2018. Το coming-out του είχε φαινομενικά θερμή υποδοχή από την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα παιδιά τους, τον Mountbatten τον συνόδευσε και παρέδωσε στον πλέον σύζυγό του, η πρώην γυναίκα του.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!