Μισισιπή: Θανάσιμη επίθεση με πυροβολισμούς σε βάρος τρανς άνδρα

18/10/2021
από
επίθεση
επίθεση

Ο Groves τηλεφώνησε στον φίλο του στις 4 το πρωί, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ο φίλος του αναρωτιέται σήμερα, αν ο Jones τον καλούσε για βοήθεια.

Ο 25χρονος Mel Groves, έγινε το 40ο γνωστό τρανς άτομο που δολοφονείται φέτος. Η ιστορία των τελευταίων στιγμών του είναι φρικιαστική και αποκαρδιωτική.

Ένας άγνωστος δράστης πυροβόλησε τον Groves στο πάνω μέρος του σώματος αρκετές φορές στις 11 Οκτωβρίου. Θανάσιμα τραυματισμένος, ο Groves οδήγησε μόνος του μέχρι το νοσοκομείο Merit Health Central στο Τζάκσον του Μισισιπή. Εκεί, βγήκε από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος. Αν και οι γιατροί τον μετέφεραν για επείγουσα επέμβαση, δυστυχώς, δεν άντεξε άλλο και πέθανε στο τραπέζι του χειρουργείου.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε ακόμη κι αν το έγκλημα αυτό συνέβη ή όχι Τζάκσον», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής Deric Hearn στο WAPT. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ύποπτο δολοφόνο του Groves. Ο φίλος του Groves, Hilliard Rashad Jones, μοιράστηκε κάποιες αναμνήσεις από αυτόν, μετά το θάνατό του.

Ο Jones γνώρισε τον Groves στο γυμνάσιο κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού. Αποφοίτησαν από το γυμνάσιο Murrah μαζί και ο Jones ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ο Groves ενημέρωσε για την επιθυμία του να προχωρήσει σε φυλομετάβαση.

Ο Groves τηλεφώνησε στον Jones νωρίς τη Δευτέρα, αλλά ο Jones έχασε την κλήση του. Ήταν η τελευταία κλήση που έκανε ο Groves. Ο Jones αναρωτιέται έμεινε να αναρωτιέται τι χρειαζόταν ο Groves και αν ίσως είχε μπορέσει να τον βοηθήσει αν είχε απαντήσει στην κλήση του.

«Προσπαθώ να παίξω τα χρονοδιαγράμματα στο μυαλό μου. Όταν μου τηλεφώνησε, ήταν 4 το πρωί. Τι έκανε; Κάλεσε για βοήθεια; Μήπως τηλεφωνούσε για να με αποχαιρετήσει. Όλα αυτά τα πράγματα περνούν από το μυαλό μου. Ξέρω ότι θα ήθελε να συνεχίσω», είπε ο Jones.

Τουλάχιστον 44 τρανς άτομα έχουν δολοφονηθεί το 2020, το πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί από το 2013, όταν η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άρχισε να παρακολουθεί δολοφονίες τρανς ατόμων. Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς οι δολοφονίες τρανς προσώπων μερικές φορές δεν αναφέρονται ή τα θύματα αναγνωρίζονται με λάθος τρόπο.

Περίπου τα 3/4 των δολοφονιών τρανς ατόμων μεταξύ του 2017 και του 2019 αφορούσαν σε πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με το Transgender Homicide Tracker. Από αυτά, σχεδόν 8 στις 10 είναι ανθρωποκτονίες μαύρων τρανς γυναικών, επίσης με όπλα.

Οι πολιτειακοί νομοθέτες σε όλες τις ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει πάνω από 120 νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματα των τρανς ατόμων να αθλούνται, να χρησιμοποιούν δημόσια καταλύματα και να αναζητούν ιατρική περίθαλψη.

«Η τρανς και non-binary κοινότητα χρειάζεται υποστήριξη αυτή τη στιγμή και χρειάζεται προστασία», δήλωσε η Victoria Kirby York, αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια του National Black Justice Coalition, σε γραπτή δήλωση μετά τη δολοφονία της Pooh Johnson στις 23 Αυγούστου. Η Johnson ήταν μια 25χρονη μαύρη τρανς γυναίκα και μακιγιέρ που δολοφονήθηκε στο Shreveport της Λουιζιάνα.

«Οι νομοθέτες πρέπει να θεσπίσουν και να ψηφίσουν νομοθεσία που θα δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των τρανς και non-binary προσώπων. Οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να εργαστούν για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις δολοφονίες. Τα μέλη της κοινότητας πρέπει να ασκήσουν πίεση στους νομοθέτες και τις αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλίσουν ότι θα ολοκληρωθεί το έργο.» 




Δες και αυτό!