Γονείς στη Βρετανία μηνύουν την κυβέρνηση επειδή το παιδί τους μπερδεύτηκε όταν είδε ένα άλλο παιδί να φοράει φόρεμα

15/10/2021
από

Ένα ζευγάρι Χριστιανών αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης επειδή το παιδί τους «μπερδεύτηκε», όταν είδε ένα άλλο παιδί να φοράει ένα φόρεμα.

Ο Νάιτζελ και η Σάλι Ρόου ισχυρίζονται ότι ο -τότε- εξάχρονος γιος τους ήρθε από το σχολείο, «μπερδεμένος επειδή ένα παιδί στη τάξη του φορούσε και αγορίστικα και κοριτσίστικα ρούχα».

Αντί, όμως, να μιλήσουν στο παιδί τους για την ταυτότητα και την έκφραση φύλου, αποφάσισαν να το σταματήσουν από το δημοτικό σχολείο, κάνοντάς του μαθήματα κατ’ οίκον. Κάτι που είχαν κάνει και με τον μεγαλύτερο γιο τους, όταν μία συμμαθήτριά του έκανε coming ουt ως τρανς κορίτσι. Τότε, μάλιστα, είχαν πει στο σχολείο πως το παιδί τους ήταν «μπερδεμένο σε βαθμό αδιαθεσίας και άγχους».

Τώρα, με την υποστήριξη του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, οι γονείς λαμβάνουν νομικά μέτρα εναντίον της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, διαφωνούν με την εγκύκλιο, σχετικά με τις τρανς ταυτότητες, η οποία στοχεύει να ενημερώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό για θέματα ταυτότητας φύλου, για την καλύτερη ένταξη και ενδυνάμωση των τρανς μαθητών/τριών.

Η εγκύκλιος τονίζει ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό, για λόγους δικαιοσύνης, σεβασμού και συμπερίληψης, να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιείται το σωστό φύλο, όνομα και αντωνυμίες» και ότι οι τρανς μαθητές θα πρέπει «να μπορούν να φορούν στολή του πραγματικού τους φύλου». Προτείνει, επίσης, να δημιουργηθούν τουαλέτες ουδέτερες ως προς το φύλο.

Το ζευγάρι ζητά να γίνει δικαστικός έλεγχος στην εγκύκλιο, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε «αποτυχία» των υπουργών να αμφισβητήσουν την εγκύκλιο και επειδή το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να παρέμβει στην υπόθεσή τους.

Ο Νάιτζελ και η Σάλι Ρόου επιμένουν ότι είναι «ανήθικο» για τα παιδιά να παίρνουν αποφάσεις «που αλλάζουν τη ζωή», όπως να φορούν ένα φόρεμα.

«Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα πολύ μικρά παιδιά να ασπαστούν τον διεμφυλικότητα», δήλωσε ο Νάιτζελ Ρόου είπε στους TIMES.

«Τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια … Πραγματοποιήσαμε αυτή την κίνηση με βαριά καρδιά, αλλά έχοντας δει πώς έχει κλιμακωθεί αυτό το ζήτημα, αισθανόμαστε δικαιωμένοι και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αμφισβητηθεί».

Από την άλλη ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε : «Αναγνωρίζουμε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου μπορεί να είναι πολύπλοκα και ευαίσθητα. Τα σχολεία είναι καλύτερα να συνεργάζονται με γονείς, μαθητές και δημόσιες υπηρεσίες για να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για όλα τα παιδιά στο σχολείο».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!