Έσσεξ: Άγριος ξυλοδαρμός από ομοφοβική παρέα σε γκέι ζευγάρι

13/10/2021
από
Έσσεξ
Έσσεξ

Βάσαυση επίθεση από ομοφοβική παρέα που λειτούργησε ως συμμορία, ως όχλος, σε βάρος ενός γκέι ζευγαριού έξω από ένα γκέι κλαμπ.

Ο Dan Wilson κι ο Rob Morris δέχθηκαν επίθεση έξω από το γκέι κλαμπ «Colors» στο Μπάσιλντον του Έσσεξ, τα ξημερώματα της Κυριακής (10 Οκτωβρίου), σύμφωνα με το Echo News.

Η επίθεση συνέβη λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Το ζευγάρι έφυγε από το κλαμπ στη 1 το βράδυ, όταν πέντε άνδρες τους επιτέθηκαν.

«Ήταν τρομακτικό, δεν ξέραμε αν είχαν όπλα», δήλωσε ο Wilson.

«Ο Rob ήταν ντυμένος in drag εκείνη τη στιγμή. Καταλάβαμε αμέσως ότι έρχονταν κατευθείαν πάνω μας. Μας γέμισαν με κοψίματα και μώλωπες και έχω ραγισμένα πλευρά.» 

Ο Wilson είπε ότι ο σύντροφός του Morris «τραυματίστηκε χειρότερα» κατά τη επίθεση. Και οι δύο άντρες δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι από την ομοφοβική παρέα, που λειτούργησε ως συμμορία, ως όχλος.

Περιέγραψαν την επίθεση ως «φρικτή», προσθέτοντας ότι ήταν «τόσο ευγνώμονες» για το ζευγάρι που παρενέβη και σταμάτησε τον ξυλοδαρμό.

«Εμπόδισαν να γίνει χειρότερο.»

«Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει. Το Μπάσιλντον προορίζεται να προωθήσει τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.»

Το ζευγάρι είπε ότι κάλεσε το 999 σε πέντε ξεχωριστές φάσεις εκείνο το βράδυ, αλλά η Αστυνομία του Έσσεξ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο. Δεν είχαν νέα από την αστυνομία μέχρι τη Δευτέρα το πρωί (11 Οκτωβρίου).

Ο πατέρας του Dan Wilson, Dave, δήλωσε στο Echo News ότι συνεχίζει να «ταράζεται» όταν σκέφτεται την ομοφοβική επίθεση.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κατονομάζονται και να ντρέπονται. Δεν έχω λόγια γι’ αυτό που συνέβη. Φώναζαν ομοφοβικές βρισιές, ενώ χτυπούσαν τον γιο μου, είναι αηδιαστικό.» 

Ο Wilson και ο Morris πήγαν στην A&E μετά την επίθεση, όπου ακολούθησαν θεραπεία για τους τραυματισμούς τους. Πήραν εξιτήριο το πρωί της Κυριακής.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεξ δήλωσε:

«Διερευνούμε, αφού ένας άνδρας δέχτηκε επίθεση στο Σάουθχαϊ του Μπάσιλντον τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου. Το θύμα υπέστη αρκετούς τραυματισμούς μετά από επίθεση από μια ομάδα πέντε ατόμων που του φώναξαν επίσης ομοφοβικές ύβρεις. Ένας αστυνομικός έχει διατεθεί για την έρευνα. Είμαστε σε επαφή με το θύμα και οι έρευνές μας συνεχίζονται.»

Η επίθεση είναι μόλις η τελευταία σε μια μακρά σειρά εγκλημάτων μίσους κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας, που συνέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες. Οι ομοφοβικές αναφορές εγκλημάτων μίσους έχουν τριπλασιαστεί και οι εκθέσεις τρανσφοβικών εγκλημάτων μίσους έχουν τετραπλασιαστεί μόνο τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Vice.




Δες και αυτό!