«The Prudes» στον Πολυχώρο VAULT

12/10/2021
από
THE PRUDES

O Πολυχώρος VAULT & η ProvaT.O. Athens παρουσιάζουν για 1η φορά στην Ελλάδα την ξεκαρδιστική, σκωπτική και γλυκόπικρη κωμωδία του Anthony Neilson «THE PRUDES», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη. Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Διαγωνισμός

THE PRUDES

Το «The Prudes» γράφτηκε το 2018 από τον Anthony Neilson για το Royal Court Theatre – το θέατρο των συγγραφέων όπως είναι γνωστό στο Λονδίνο – με αφορμή το κίνημα #ΜeΤoo κι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 λίγο μετά το ξέσπασμα του δικού μας #MeToo.

THE PRUDES

Οι «Prudes» ή στα ελληνικά «Οι Σεμνότυφοι», είναι ένα ζευγάρι, ο Τζίμμυ και η Τζες, που μέχρι πρόσφατα είχε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, τολμηρή μεν αλλά «δίχως τρέλες». Δεν είναι σεμνότυφοι, παρά το όνομά τους, απλά τυχαίνει να μην συμπαθούν το dogging, τα golden showers κλπ. Και ποιο είναι το πρόβλημά τους; Έχουν να κάνουν σεξ εδώ και 14 μήνες και 4 ημέρες. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το αδιέξοδο και να «αναζωπυρώσουν» τη σχέση. Πώς; Θα κάνουν σεξ μπροστά στο κοινό, εδώ και τώρα! Ξεκινά, λοιπόν, μια διαδικασία γεμάτη αμηχανία, χιούμορ, εξομολογήσεις φαντασιώσεων και τραυμάτων, σαν μια ύστατη, απεγνωσμένη προσπάθεια του ζευγαριού να διασώσει η σχέση του.

THE PRUDES

Ο Neilson, έχοντας καταβολές από το in yer face theater, καταφέρνει να πάει τη διαδικασία σε σκοτεινές και άβολες περιοχές, δημιουργώντας σουρεαλιστικά κωμικές καταστάσεις. Μας αποκαλύπτει πολύ προσωπικά μυστικά σχετικά με την εθελοντική αγαμία του ζευγαριού, την διάχυτη αίσθηση ντροπής που τη συνοδεύει, τις ενοχικές κρίσεις που προκαλούν οι μοναχικοί αυνανισμοί, η χωρίς χαρά κατάδυση στον κόσμο της πορνογραφίας, καθώς και τραύματα που κουβαλούν οι ήρωες και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην «προβληματική» σεξουαλική ζωή τους.

THE PRUDES

Πώς διαχειρίζεσαι ένα τραύμα; Πώς ο σύντροφός σου διαχειρίζεται το τραύμα σου; Πώς η αποκάλυψη του τραύματος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή σου; Πώς γίνεται αυτά που άρεσαν στο παρελθόν στον σύντροφό σου τώρα να μην του αρέσουν; Ή μήπως του αρέσουν, απλά εσύ νιώθεις ενοχικά; Τι θεωρείται «επιτρεπτό» πια στο σεξ; Πότε ξεπερνιούνται τα όρια του αθώου ερωτικού παιχνιδιού και γίνεται πια λόγος για βία; Πόσο μπορείς να υπεκφεύγεις και να μην αντιμετωπίζεις το πρόβλημα κατάματα;

THE PRUDES

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους δύο ήρωες, τα θέτουν ενώπιον του κοινού, βγάζουν τα εσώψυχά τους και τα- όλα τους- και ελπίζουν πως το «πείραμα» αυτό θα πετύχει. Αλλιώς η αυλαία θα πέσει οριστικά.

THE PRUDES

Συντελεστές :

Συγγραφέας : Anthony Neilson
Μετάφραση : Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση : Πάνος Πανάκος
Σκηνικός χώρος και ενδυματολογική επιμέλεια: Ντιάνα Σκιαδά
Κίνηση και χορογραφίες : Φώτης Νικολάου
Φωτογραφίες: Ίρις Κατσούλα
Αφίσα παράστασης : Γιάννης Κεντρωτάς
Επιμέλεια προγράμματος: Εκδόσεις Αιγόκερως
Δημόσιες σχέσεις : Biri Biri Communication
Παραγωγή: ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization) A.M.K.E.
Παίζουν (αλφαβητικά) : Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Ισιδώρου

*Η Παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

*Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα

*Κατά την είσοδό τους στο θέατρο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά από αυτόν) καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Στη παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.


Πληροφορίες 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Αγορά εισιτηρίων αποκλειστικά μέσω viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/theater/the-prudes-tou-antxony-neilson/
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) : 10 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Instagram : vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el )
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00): 213 0356472, 6951832070
Προπώληση viva.gr :  https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/
Email: [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!