Βάναυση επίθεση σε non-binary άτομο επειδή φορούσε φόρεμα και γόβες

07/10/2021
από

Οι δράστες επιτέθηκαν σε ένα non-binary, με ρευστό φύλο, άτομο στο Shrewsbury της Αγγλίας, κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας το, επειδή φορούσε ψηλοτάκουνες γόβες και φόρεμα.

Σύμφωνα με το Shropshire Star, το 30χρονο non-binary άτομο με το όνομα Will Falshaw είχε μόλις πάρει ένα πακέτο φαγητού και επέστρεφε στο σπίτι από μια βραδινή έξοδο γύρω στις 3:30 το πρωί του Σαββάτου (25 Σεπτεμβρίου), όταν έγινε η επίθεση.

Δήλωσε ότι το πλησίασε κάποιος, που αναγνώρισε ότι το «απειλούσε» και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά, η συνάντηση έγινε βίαιη.

Το Falshaw είπε: «Βγήκα έξω και ήπια μερικά ποτά. Είχα περάσει ένα ωραίο βράδυ. Μόλις είχα παραλάβει το φαγητό, όταν παρατήρησα αυτόν τον τύπο, που με είχε απειλήσει στο παρελθόν. Ήταν μαζί με έναν άλλον. Άρχισαν να με παρενοχλούν και μετά μου επιτέθηκαν. Με έριξαν στο έδαφος και με κλώτσησαν στο πρόσωπο. Συνεχίστηκε αυτό για περίπου ένα λεπτό. Δεν είδα από ποιον δρόμο έφυγαν.»

Κατέληξε με μελανιές στο πρόσωπο και στο σώμα

Το Falshaw, το οποίο πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την έκφραση του φύλου του, είπε ότι ελπίζει ότι κάποιο άτομο μπορεί να έχει δει κάτι ως μάρτυρας, που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των κακοποιών.

«Το πρόσωπό μου ήταν όλο μαύρο και μπλε και είχα μελανιασμένα πλευρά. Πήγα στη δουλειά την επόμενη μέρα, αλλά με έστειλαν σπίτι, όταν είδαν την κατάστασή μου», είπε, ενώ για τα κίνητρα της επίθεσης ανέφερε ότι:

«Σχετίζονται με την εξερεύνηση του φύλου μου. Έχω ρευστό φύλο. Για τη δουλειά ντύνομαι πιο αρρενωπά, αλλά τις υπόλοιπες ώρα θα φοράω ψηλοτάκουνα και φόρεμα.»

Το Falshaw εργάζεται στο Henry Tudor House, ένα μπαρ και εστιατόριο στο Shrewsbury, και έχει ενημερώσει τους τοπικούς ιδιοκτήτες για τους άνδρες.

Επέμενε, ωστόσ, ότι γενικά το Shrewsbury ήταν ένα ασφαλές μέρος για εκείνο, αλλά πρόσθεσε:

«Οι συγκεκριμένοι πρέπει να γνωρίζουν, όμως, ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν μπορούν να χτυπούν ανθρώπους.» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!