Οι Little Mix, οι σύμμαχοι που χρειαζόμαστε και αξίζουμε, στηρίζουν την τρανς συγγραφέα Shon Faye. Η βρετανική γυναικεία μπάντα έχει εγκρίνει το μπεστ-σέλερ βιβλίο «The Transgender Issue» της τρανς συγγραφέα, Shon Faye.

Σε ερώτηση σχετικά με το βιβλίο που διαβάζουν αυτό το διάστημα οι Little Mix δήλωσαν: «The Transgender Issue της Shon Faye. Όλοι πρέπει να το διαβάσουν», έγραψαν στο twitter βάζοντας κι ένα emoji αστεριού.

Τα τελευταία χρόνια, οι Little Mix, και ιδιαίτερα το μέλος της μπάντας, Jade Thirlwall, υποστηρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, και ιδιαίτερα τα τρανς δικαιώματα.

Σε μια συνέντευξη του Μαΐου στο περιοδικό HUNGER, εξήγησε, γιατί η συμμαχία πρέπει να είναι το ελάχιστο:

«Πάντα μου φαίνεται περίεργο, όταν οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί είμαι σύμμαχος, γιατί δε χρειάζονται πολλά για να το κάνουμε.»

«Πραγματικά ελπίζω ότι, κάνοντας αυτό, ενθαρρύνουμε άλλους καλλιτέχνες και ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει τόσο πολύ μίσος και τρανσφοβία στη χώρα μας πολιτικά και εμείς γι’ αυτό το συζητάμε ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν.»

Το μπεστ-σέλερ «The Transgender Issue: An Argument for Justice» κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο, που είναι το ντεμπούτο της Faye, γνώρισε τεράστια ανταπόκριση, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξής του στην πρώτη θέση στον εκδοτικό οίκο Penguin Press.