Μια συζήτηση για τη συμπερίληψη, τη διαφορετικότητα και την ετερογένεια στη μουσική

189

Το Athens Pride σε συνεργασία με το HER Project και τη διεθνή κολεκτίβα HE.SHE.THEY διοργανώνουν μία συζήτηση για την διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στη μουσική για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στις 19:00.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε είτε ζωντανά στην Πειραιώς 260, δηλώνοντας συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/vu4oAoKwidDNrSFn7, είτε μέσω livestream στη σελίδα του event.

To πάνελ θα πλαισιώνουν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας HE.SHE.THEY, Steven Braines και Sophia Kearney, ο καλλιτέχνης και resident του HE.SHE.THEY, Wax Wings και η Senior Manager of PR and Industry Relations του Beatport & ambassador του shesaid.so, Farah Syed.

Tο πάνελ, του οποίου συντονίστριες θα είναι η Φώφη Τσεσμελή και Βιργινία Βασιλάκου του HER Project, θα κινηθεί γύρω από τη συμπερίληψη στη μουσική, την παρουσία των μειονοτήτων, την προώθηση των καλλιτεχνών με το συγκεκριμένο προφίλ και όχι μόνο, την ισότητα στη μουσική βιομηχανία, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν για τους καλλιτέχνες την εποχή του Covid, κ.ά.

Το HE.SHE.THEY δημιουργήθηκε από τους Steven Braines και Sophia Kearney, managers, consultants, event organizers, με μακρά και αξιόλογη πορεία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι ένα brand με τεράστιο εκτόπισμα στον χώρο της χορευτικής μουσικής σκηνής, ως mobile event, δισκογραφική εταιρεία, management agency και fashion brand. Στα πάρτι τους δημιουργούν ένα ασφαλές μέρος για όλ@, χωρίς προκαταλήψεις, ”a place without prejudice for people to be people”, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ίδιοι.
Έχουν συνεργαστεί και συνυπάρξει με την Greenpeace, το London Pride, το Brighton Gay Pride, το London Fashion Week, το κίνημα Black Lives Matter, με το Gender Intelligence Group.

Έχουν στενή και άμεση συνεργασία με το BBC και το BBC Radio1, ενώ residents του brand είναι η out and proud ιέρεια του underground, Maya Jane Coles, αλλά και το queer icon, Wax Wings. Σταθεροί συνεργάτες πίσω από την κονσόλα -με έμφαση στο female talent- παραμένουν οι σούπερσταρ DJs Nina Kraviz, Kittin, Ellen Allien, Honey Dijon, Dennis Ferrer, Magda, Heidi, Kim Ann Foxman, κ.ά.
HER

Το #HER είναι ένα μουσικό project που έλαβε υπόσταση το 2018 στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει, να στηρίξει, και να προωθήσει γυναίκες και μειονότητες DJs και παραγωγούς που συμβάλλουν (και που θέλουν να συμβάλλουν) στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Η ποιότητα ξεπερνά κάθε φύλο, ηλικία και εθνικότητα. Επικεντρώνεται στο ταλέντο και την έμπνευση που χαρακτηρίζει κάθε μία από αυτές τις γυναίκες.

Μερικά από τα highlights του HER περιλαμβάνουν εμφανίσεις στο Sonar Athens, το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, και το World Pride 2021, ενώ έχουν συνεργαστεί με το ΚΠΙΣΝ, το Athens Music Week, το FPower, τα Greek International Women Awards, κ.ά.
Her-project.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

*η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, και θα υποτιτλιστεί τις επόμενες μέρες.

** για παρακολούθηση της συζήτησης στον χώρο της Πειραιώς 260, δεν χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού COVID, αλλά η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης