Σικάγο: Νικηφόρα μάχη ενάντια στον ιό του HIV για τα ηλικιωμένα άτομα

21/09/2021
από
Σικάγο, HIV, ηλικιωμένα άτομα

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον ιό του HIV/AIDS και τη Γήρανση, που ήταν το περασμένο Σάββατο, το Ίδρυμα για το AIDS του Σικάγο δημοσίευσε ορισμένα νέα ενθαρρυντικά δεδομένα για τα οροθετικά ηλικιωμένα άτομα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής.

Ως μέλος της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Getting to Zero Illinois, το Ίδρυμα για το AIDS του Σικάγο ανακοίνωσε ένα νέο σύνολο δεδομένων, που παρακολουθεί συγκεκριμένα τον ιό του HIV μεταξύ ατόμων 50 ετών και άνω.

Chicago Department of Public Health (CDPH), Enhanced HIV/AIDS Reporting System (as of 9/28/20).Visualization Source: GTZ HIV Dashboard

«Λιγότερες από μία στις πέντε νέες διαγνώσεις του ιού του HIV το 2019 παρατηρήθηκαν σε άτομα άνω των 50 ετών», σύμφωνα με το σύνολο των δεδομένων.

«Μετά την κορύφωση το 2012, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων του ιού του HIV μεταξύ των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών μειώθηκε σταδιακά, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των 93 νέων διαγνώσεων το 2019.»

Το Ίδρυμα για το AIDS του Σικάγο αποκάλυψε, επίσης, μια πτώση στις όψιμες διαγνώσεις του ιού του HIV, «ένα μέτρο που αντιπροσωπεύει χαμένες ευκαιρίες διάγνωσης και θεραπείας του ιού του HIV» σε άτομα 50 ετών και άνω. Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010, οι όψιμες διαγνώσεις αυτής της ηλικιακής ομάδας στο Σικάγο ήταν στο 40%. Μέχρι το 2018, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 34% και στη συνέχεια το 2019 μειώθηκε ακόμη περισσότερο στο 20%. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες για το πώς η πανδημία της COVID του 2020 και του 2021 έχει επηρεάσει τις καθυστερημένες διαγνώσεις, όμως, ο στόχος για τις καθυστερημένες διαγνώσεις του ιού του HIV μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων είναι να φτάσει το 12% το 2023, και 5% έως το 2030.

Το σύνολο των δεδομένων περιλαμβάνει διάφορα γραφήματα και διαγράμματα, που καταγράφουν στατιστικά στοιχεία μετάδοσης και θεραπείας. Οι κάτοικοι του Σικάγο, ηλικίας 50 ετών και άνω, αποτελούν περίπου το 46% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV, με τους περισσότερους να είναι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Τα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ενθαρρυντικούς αριθμούς για τα ηλικιωμένα οροθετικά άτομα που παρακολουθούνται, και λαμβάνουν φροντίδα και θεραπεία.

Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.




Δες και αυτό!