To πρώτο Drag & Opera festival είναι γεγονός

17/09/2021
από

Η Νίνα Νάη, drag βαρύτονος παρουσιάζει το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ που συνδέει τον κόσμο της όπερας με την δημοφιλή τέχνη του drag.

Δύο κόσμοι φαινομενικά μακρινοί έρχονται κοντά να μας αποδείξουν ότι μοιράζονται πολλά περισσότερα κοινά από ό,τι πιστεύουμε. Από τα υπερβολικά κοστούμια, τις ντίβες, τους gender-bending ρόλους  μέχρι το δράμα, το drag αποτελεί πάντα συστατικό στοιχείο της όπερας και η όπερα αποτελεί μόνιμη έμπνευση για το drag.

Μέχρι τις 25/10 δίνεται η δυνατότητα σε drag καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να στείλουν αιτήσεις συμμετοχής σε μορφή βίντεο, όπου θα παρουσιάζουν την περσόνα τους και θα περιγράφουν τα performance που θέλουν να κάνουν για τον τελικό. Από αυτές η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις δέκα πιο εντυπωσιακές προτάσεις για να περάσουν στην τελική φάση του φεστιβάλ.

Οι φιναλίστ στην συνέχεια καλούνται να ετοιμάσουν από δύο βίντεο που εμπίπτουν στις κατηγορίες opera realness (performance που αποδίδει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την ιστορία μίας άριας ή σκηνής από όπερα) και opera fantasy (μία πειραματική προσέγγιση της όπερας με σύγχρονα στοιχεία που θα μεταφέρει στον θεατή μία προσωπική ιστορία ή κάποιο μήνυμα που θέλει να περάσει ο καλλιτέχνης). Δεν απαιτείται ζωντανό τραγούδι, αλλά lip-sync performance.

Οι τρείς καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (500€, 300€ και 200€) καθώς και προβολή της δουλειάς τους από τα social media της Εθνικής Λυρικής Εναλλακτικής Σκηνής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από επαγγελματίες από τον χώρο της όπερας και του drag:
• Αλέξανδρος Ευκλείδης- καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ και σκηνοθέτης
• Mary Sunshine- drag καλλιτέχνης, ηθοποιός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης και χορογράφος
• Νάντια Κοντογεώργη- ηθοποιός, τραγουδίστρια, παρουσιάστρια
• Daglara- σχεδιάστρια μόδας, drag καλλιτέχνης
• Jessica Muirhead- σοπράνο
• Γιώργος Ζιάβρας- μαέστρος

website: www.dragandopera.art
instagram: www.instagram.com/dragandopera
facebook: www.facebook.com/dragandopera

Αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας.




Δες και αυτό!