Εσείς αναρωτιέστε πώς περνούν οι κατηγορούμενοι για βιασμό στις φυλακές;

15/09/2021

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ρεπορτάζ που έχει ως στόχο να αποτυπώσει την πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα που παραμένουν έγκλειστα στα σωφρονιστικά ιδρύματα. 

Αντιθέτως, το ενδιαφέρον μας αφορά αποκλειστικά σε τρόφιμους που έχουν το προνόμιο της “επωνυμίας”, όπως για παράδειγμα ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης.

“Προσαρμόστηκαν στη φυλακή; Ποια είναι τα συναισθήματά τους;”, είναι τα ερωτήματα που μας απασχολούν πάντα με σχόλια “αυτοί δεν έχουν σχέση με τον κόσμο της φυλακής”, ή “φέρεται πολύ φυσιολογικά, χωρίς να ζητάει τίποτα το ιδιαίτερο”.

Και κάπως καταλήγουμε να ξεχνάμε ότι μιλάμε για άτομα που κατηγορούνται για βιασμό και είναι επικίνδυνα. Και κάπως έτσι καταλήγουμε να τα ξεπλένουμε με “αθώα” κουτσομπολιά.

Βασικά, όχι εμείς. Αλλά αυτοί που έφτιαξαν το παρακάτω βίντεο, που προβλήθηκε στο Πρωινό του Αντ1.

https://youtu.be/aHZZMCGR78s

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!