Πόσοι είναι πια οι ομοφοβικοί «επιφανείς» Έλληνες;

11/09/2021

Ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν η «Εστία» δημοσίευσε μια ομοφοβική επιστολή 160 «προσωπικοτήτων» που τάσσονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα.

Και τι δεν ανάφερε η συγκεκριμένη επιστολή. Για «καταχρηστικό δικαιωματισμό» αλλά και για «νομοθετικές πρωτοβουλίες, που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού».

Πρώτοι υπογράφοντες είναι οι πρώην πρόεδροι της Ακαδημίας Αθηνών οι κ.κ. Κοντόπουλος Γεώργιος, Κουνάδης Αντώνιος, Ήμελλος Στέφανος και Βαλτινός Αθανάσιος.

Φυσικά, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε κάποιες απ΄αυτές τις προσωπικότητες άρχισαν να παίρνουν τις αποστάσεις τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρώτη φορά ακούν γι΄αυτή την επιστολή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός.

Σε δήλωσή του στο kathimerini.gr ο κ. Βαλτινός δήλωσε «αιφνιδιασμένος» και «έκπληκτος» για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 160 που υπογράφουν την επίμαχη πλέον διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα» και τις απειλές «υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα και στρέφονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας και των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Μάλιστα ο συγγραφέας είπε ότι αναγνωρίζει τη διεκδίκηση της ισότητας όλων των πολιτών και των γκέι, τονίζοντας ωστόσο ότι η κοινωνία είναι ακόμη «ανώριμη» για να αποδεχτεί τα αιτήματα τους!

«Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο απ’ όσο ξέρω, τουλάχιστον, ο ίδιος. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή μου με εκπλήσσει και με αιφνιδιάζει. Πίστευα ότι είμαι εκτός αυτής της υπόθεσης και δεν έχω λόγο να είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία. Η υπογραφή μου δεν έχει θέση σε ένα κείμενο που θέλει να στήσει κάποιους στον τοίχο. Αναγνωρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη διεκδίκηση της ισότητας των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία όμως είναι ακόμα “άγουρη”, ανώριμη να δεχτεί πράγματα αντίθετα σε μια παράδοση ζωής εκατονταετιών αυτού του τόπου».

Λίγο αργότερα, ο πρώην γεν. γραμματέας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, προχώρησε και αυτός σε δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι έχει υπογράψει κάποιο σχετικό κείμενο. «Σε διάφορες ιστοσελίδες δημοσιεύεται κείμενο διαμαρτυρίας, σχετικά με το δημογραφικό και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο με έκπληξή μου αναφέρομαι ως υπογράφων, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί υπόψη μου το εν λόγω κείμενο από οιονδήποτε και το οποίο ουδέποτε υπέγραψα».

Πώς, λοιπόν, βρέθηκαν οι υπογραφές των εν λόγω προσωπικοτήτων κάτω από την κατάπτυστη αυτή επιστολή, που κυκλοφόρησε λίγα 24ωρα πριν την παρέλαση υπερηφάνειας;

Θα ήθελα να πολύ να μάθω. Εσείς;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!