Μental Ηealth Chat: Η νέα υπηρεσία του doctoranytime σας συνδέει με επαγγελματίες ψυχικής υγείας

10/09/2021

To doctoranytime είναι ένα site ιατρικών υπηρεσιών, μέσω του οποίου μπορείτε να βρείτε τον γιατρό που επιθυμείτε ακόμα. Πρόσφατα εγκαινίασε και την υπηρεσία του mental health chat, με στόχο να προσφέρει εύκολα και με ασφάλεια μια δίοδο επικοινωνίας με συμβούλους ψυχικής υγείας. Εμείς μιλήσαμε με την Marketing Coordinator του doctoranytime, κα. Κατερίνα Παπαγεωργίου, ώστε να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της υπηρεσίας.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία του mental health chat;

To mental health chat προσφέρει δύο διαφορετικούς τρόπους συνομιλίας με σύμβουλο ψυχικής υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε online συνομιλία ή βιντεοκλήση με την σύμβουλο ψυχικής υγείας. Στην συνέχεια μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία και την ώρα που την/τον εξυπηρετεί να πραγματοποιηθεί το ραντεβού του και να προχωρήσει στην online προπληρωμή. Με την ολοκλήρωση του αιτήματος λαμβάνει το email επιβεβαίωσης του ραντεβού, μέσω του οποίου μπορεί να συνδεθεί και να ξεκινήσει την συνομιλία/βιντεοκλήση της/του.

Πώς γίνεται η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία ψυχικής υγείας, για τον εκάστοτε «ασθενή»;

Το doctoranytime συνεργάζεται με εξειδικευμένους ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας οι οποίοι καλύπτουν όλο το εύρος των ψυχικών/ψυχολογικών θεμάτων και παθήσεων. Στην πρώτη αναγνωριστική επαφή με την σύμβουλο ψυχικής υγείας, διερευνάται η περίπτωση και το ζήτημα του κάθε ατόμου και, αν κριθεί απαραίτητο, παραπέμπεται σε εξειδικευμένους συνεργάτες που έχουν την εμπειρία και την κατάρτιση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κάθε περίπτωση. Με τον τρόπο αυτό η/ο χρήστης υποστηρίζεται και καθοδηγείται από την/τον κατάλληλο επαγγελματία ψυχικής υγείας με γνώμονα την βοήθεια, βελτίωση και φροντίδα της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και στοχευμένα.

Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, προκειμένου να συμμετέχουν στην υπηρεσία;

Στόχος για το doctoranytime είναι όλοι οι χρήστες να λαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και για αυτό φροντίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους πλέον καταρτισμένους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Είναι όμως εξίσου σημαντικό για εμάς, πέρα από τα τυπικά προσόντα, όπως για παράδειγμα το βιογραφικό, την εμπειρία, τον αριθμό αδείας κλπ, που επιβεβαιώνουμε για κάθε συνεργάτη πριν την έναρξη της συνεργασίας, να μοιραζόμαστε μαζί τους τον ίδιο στόχο και να υιοθετούμε κοινή προσέγγιση απέναντι στους χρήστες μας.

Με αρκετούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας να προωθούν, ακόμη και σήμερα, αναχρονιστικές και κακοποιητικές απόψεις/πρακτικές σε θέματα ΛΟΑΤ+ ταυτοτήτων, πόσο ασφαλές μπορεί να αισθάνεται ένα (ΛΟΑΤ+) άτομο, που θα κάνει χρήση της υπηρεσίας;

Η ισότητα, η διαφάνεια, η ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικής επιλογής κάθε ατόμου αποτελούν βασικές και αναπόσπαστες αξίες του doctoranytime. Κακοποιητικές ή παρεμβατικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στο doctoranytime ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί αποκλίνουσα συμπεριφορά, λύουμε την συνεργασία μας με την/τον συνεργάτη ιατρό/επαγγελματία υγείας. Όλοι οι χρήστες εξάλλου έχουν το δικαίωμα να περιγράψουν την εμπειρία τους μετά από το ραντεβού τους βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και τους επόμενους να επιλέξουν τον επαγγελματία υγείας που ταιριάζει με τα κριτήριά τους. Ταυτόχρονα μέσα από τις εμπειρίες των χρηστών το doctoranytime επιβεβαιώνει ότι κάθε άτομο που εισέρχεται στην κοινότητά μας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Για ποιο λόγο θα παροτρύνατε ένα άτομο να «αξιοποιήσει» το mental health chat;

Η υπηρεσία mental health chat προσφέρει την άμεση αποφόρτιση που όλες και όλοι έχουμε ανάγκη ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι το mental health chat δίνει την δυνατότητα σε χρήστες που έως τώρα ήταν διστακτικοί, να έχουν μια πρώτη επαφή με την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, αφήνοντας τους να εκτεθούν στον βαθμό που οι ίδιες/ίδιοι επιθυμούν. Επιπλέον, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να κλείσει άμεσα online ραντεβού, συνομιλώντας από την άνεση του σπιτιού της/του και εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Τέλος, το mental health chat αποτελεί μία πιο οικονομική λύση για άτομα που επιθυμούν να συνομιλήσουν με ψυχολόγους ή συμβούλους ψυχικής υγείας αλλά δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να το κάνουν λόγω κόστους.

Περισσότερες πληροφορίες στο doctoranytime.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!