Ένας γκέι άνδρας που φέρεται να δέχθηκε βίαιη ομοφοβική επίθεση στη Μαδρίτη ανέφερε στην αστυνομία ότι τα τραύματά του ήταν συναινετικά, ανακοίνωσε χθες το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο άνδρας δέχτηκε επίθεση από μια συμμορία με μαχαίρι, έξω από το σπίτι του την Κυριακή και είχε τη λέξη “f **** t” (π****ης) χαραγμένη σε έναν από τους γλουτούς του μετά το συμβάν, σύμφωνα με αναφορές.

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Malasaña της Μαδρίτης. Στην αρχική του κατάθεση, ο άνδρας είπε επίσης, ότι η συμμορία του έκοψε το χείλος και τον κακοποίησε λεκτικά.

«Ο άντρας άλλαξε την κατάθεσή του»

Εκπρόσωπος της Policía Nacional, όμως, ανέφερε στον The Guardian: «Ο άντρας άλλαξε τη κατάθεσή του και είπε ότι η επίθεση ήταν συναινετική.» Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι ο άνδρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις για την ψευδή καταγγελία του.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εσωτερικών δε θα σχολιάσει τα κίνητρα του άνδρα ούτε θα μοιραστεί την ταυτότητά του.

Ο κόσμος απάντησε με διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις ως απάντηση στην επίθεση πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ισπανία προχθές το βράδυ. Η επίθεση της Κυριακής ακολουθεί τον θάνατο του Samuel Luiz νωρίτερα φέτος, αφού χτυπήθηκε σε μια ομοφοβική επίθεση στην πόλη A Coruña, η οποία πυροδότησε, επίσης, διαμαρτυρίες στην Ισπανία.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της ομάδας διαμαρτυρίας Movimiento, Marika Madrid, είπε:

«Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν επιθέσεις στο Τολέδο, στη Μελίγια, στο Καστεγιόν και στη Βιτόρια. [Θα διαμαρτυρηθούμε γιατί] σκότωσαν τον Samuel, επειδή ήταν γκέι και επειδή όσα άτομα το διάβασαν αυτό υπέστησαν, επίσης, βία, παρενόχληση, φόβο και κίνδυνο θανάτου.»

Η Irene Montero, υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, έγραψε επίσης στο Twitter:

«Τα εγκλήματα μίσους κατά της ΛΟΑΤΙ συλλογικής ομάδας αυξήθηκαν κατά 43% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ας μην ξεχνάμε το δάσος εξαιτίας ενός δέντρο.»

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν τον Ιούλιο έδειξαν ότι τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται στην Ισπανία, με αύξηση 9,3% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2019.

«Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε εδώ και χρόνια – μια αντικειμενική και συνεχή αύξηση των εγκλημάτων μίσους», δήλωσε τότε ο υπουργός Εσωτερικών Fernando Grande-Marlaska.