Άγνωστος πυροβόλησε πέντε ατόμα έξω από πάρτι του Atlanta Black Pride

08/09/2021
από
Black Pride
Black Pride

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε άτομα έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Atlanta on Labor Day weekend, σε πάρτι του Atlanta Black Pride στην Atlanta της Georgia.

Τη Δευτέρα (6 Σεπτεμβρίου), ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί έξω από το Marquette Lounge, όπου η ράπερ Lil Kim είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομία της Atlanta ανταποκρίθηκε στις κλήσεις «πολλαπλών ανθρώπων που πυροβολήθηκαν» περίπου στις 6 το πρωί στη συμβολή των οδών Olive και Proctor.

Πέντε άτομα βρέθηκαν να έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς κατά την άφιξή τους στο πάρκινγκ δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας στο 11Alive, προσθέτοντας ότι οι τραυματισμοί είναι «απειλητικοί για τη ζωή τους.»

«Υπήρξαν άνθρωποι που δέχτηκαν πυροβολισμούς, και στη συνέχεια κάποιος μπλέχτηκε σε καβγά, χτύπησαν ένα άτομο, και όλοι έπρεπε να τρέξουμε», δήλωσε ο Joseph Downer, «ήταν πολύ τρομακτικό.»

Τα θύματα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ άλλα μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό όχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Channel2 ότι η γιορτινή βραδιά χορού και ποτού μετατράπηκε σε μια σκηνή γεμάτη πανικό μετά από τη συμπλοκή έξω από το κέντρο. Ισχυρίστηκαν ότι ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και στο πλήθος – αλλά η αστυνομία δεν το έχει ακόμη επιβεβαιώσει.

Οι προκαταρκτικές έρευνες έχουν διαπιστώσει μέχρι στιγμής ότι οι θαμώνες έτρεξαν από το χώρο για να καλέσουν το 911, μετά τον ήχο οκτώ πυροβολισμών.

Ο ύποπτος διέφυγε από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία. Οι ανακριτές της μονάδας της αστυνομίας έχουν πει ότι εργάζονται για τον προσδιορισμό του κινήτρου του.

Η αίσθηση του φόβου που έχει κυριεύσει την κοινότητα της Atlanta έχει προκαλέσει νέες προσπάθειες για την ενίσχυση των τοπικών μέτρων ασφαλείας.

Ο σύμβουλος της πόλης, Michael Bond, επιβεβαίωσε στο 11Alive ότι πρόκειται να προτείνει έναν νέο νόμο την Τρίτη (7 Σεπτεμβρίου), που θα απαιτεί από τους κατόχους άδειας ποτού να διαθέτουν παρακείμενους χώρους στάθμευσης για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες θα είναι ακόμη πιο προστατευμένοι.

Άλλα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο Bond, θα περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας στους θαμώνες που φεύγουν από τους χώρους, όπως η προσφορά στους χρήστες υπηρεσιών rideshare, ενός τρόπου προγραμματισμού των διαδρομών επιστροφής τους στο σπίτι, εκ των προτέρων, πριν κλείσει το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.




Δες και αυτό!