Ο ηθοποιός και μοντέλο Roberto Manrique έκανε coming out ως γκέι

06/09/2021
από
Roberto Manrique
Roberto Manrique

Ο ηθοποιός και μοντέλο Roberto Manrique από το Εκουαδόρ έκανε δημόσια coming out ως γκέι σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram και εν μέρει απευθυνόμενος στον νεότερο εαυτό του.

Ο 42χρονος Manrique είναι πιο γνωστός για τους ρόλους του σε δημοφιλείς τηλενουβέλες, συμπεριλαμβανομένων των «Doña Bárbara», «Victorinos» και «Sin Senos Sí Hay Paraíso». Σε ένα βίντεο στο Instagram, ο Manrique είπε ότι το άνοιγμα για τη σεξουαλικότητά του ήταν μέρος του ταξιδιού του προς τη μεγαλύτερη αγάπη προς τον εαυτό του.

Roberto Manrique
Roberto Manrique

«Θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό και πολύ προσωπικό», είπε ο ηθοποιός, σύμφωνα με το Instinct Magazine.

Και συνέχισε: «Κάτι που δεν έχω ομολογήσει ποτέ πριν, αλλά τώρα νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Και, έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά μου.

«Ποτέ δε μου φάνηκε σημαντικό να πω ότι είμαι γκέι, γιατί ποτέ δεν το θεώρησα σχετικό. Ένιωσα ότι άλλες πτυχές του εαυτού μου ήταν η προτεραιότητα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ισχύει.» 

Kορόιδευα τον εαυτό μου

Ο Roberto Manrique μοιράστηκε ότι υπήρξαν «μερικές περίεργες μέρες» και «περίεργες εβδομάδες» όπου «δεν μπορούσε να εντοπίσει τι ήταν λάθος», αλλά κατάλαβε μετά από κάποιον προβληματισμό για τον εαυτό του, ότι δεν είχε «τελειώσει με το να καταφέρω να αγαπώ τον εαυτό μου.»

Στη συνέχεια, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ο νεότερος εαυτός του – τον οποίο αποκαλούσε με αγάπη ως «Robertito» – μεγάλωσε σε έναν «κόσμο που δεν του επέτρεπε να είναι αυτός που ήταν». Ο ηθοποιός εξήγησε πώς ο Robertito ένιωθε ότι «το κλάμα δεν ήταν ένα ανδρικό χαρακτηριστικό» και «η ευαλωτότητα δεν ήταν άξια.»

«Αντίθετα, κρίθηκε. Αφήστε το γεγονός ότι μου άρεσαν οι άντρες και ότι ένιωθα, από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα», θυμάται ο Manrique. «Πώς μπορώ να μη συνεχίσω να αισθάνομαι ενοχές επειδή είμαι αυτός που είμαι;»

Το μοντέλο ανέφερε ότι η ανοιχτή συζήτηση για τη σεξουαλικότητά του είναι ένα βήμα πιο κοντά για να θεραπεύσει τελικά την ενοχή και τον πόνο που αισθάνθηκε ο Robertito.

«Δεν αισθάνομαι πραγματικά ότι βγαίνω από την ντουλάπα, αλλά κορόιδευα τον εαυτό μου, και ένα μέρος μου δεν ένιωθε καλά, μέχρι που είπα στον μικρό Robertito μέσα μου: «Δε χρειάζεται να νιώθεις ένοχος γι’ αυτό», είπε ο Manrique.

Έχει σχέση εδώ και επτά χρόνια

Στο βίντεο, μοιράστηκε, επίσης, ότι έχει σχέση με κάποιον – τον οποίο ανέφερε ως «όμορφο σύντροφό του», και ότι είναι σε μια ευτυχισμένη σχέση και είναι «ερωτευμένοι εδώ και επτά χρόνια.»

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς μεγαλώσαμε, πώς οδηγηθήκαμε ο ένας στον άλλον», είπε ο Manrique.

Τέλος, ελπίζει ότι η απόφασή του να μιλήσει δημόσια ως ομοφυλόφιλος θα ενθαρρύνει κι άλλα άτομα να αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους και να βρουν την ευτυχία.

«Είμαστε τέλεια, υπέροχα και αγαπημένα όντα, ακριβώς όπως είμαστε», είπε ο Roberto Manrique. «Οποιοδήποτε άτομο μπορεί να το ακούσει και να νιώσει ότι έχει κάτι για το οποίο αισθάνεται ένοχο, να ξέρει ότι δε χρειάζεται. Είσαι τέλειο.»




Δες και αυτό!