Υπουργός Υγείας ο συνήγορος των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ

31/08/2021

Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο. 

Λίγες μέρες, πριν συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να δώσει το υπουργείο Υγείας στον (βουλευτή του) Θανάση Πλεύρη, τον δικηγόρο που μαζί με τον Πέτρο Μαντούβαλο έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Ζακ.

Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, είχε ενοχληθεί τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο δικαστής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χαρακτήρισε τη δίκη ως “ιστορική”, θέλοντας να υποβιβάσει τόσο την υπόθεση όσο και τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και των μέσων που ζητούσαν δικαιοσύνη. “Όχι, τα Μέσα το λένε και όσοι είναι απ’ έξω”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου είναι γνωστές οι “προοδευτικές” απόψεις του νέου υπουργού Υγείας, ο οποίος πριν λίγο καιρό – μέσω Twitter – αναπαρήγαγε μια φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram και στην οποία απεικονίζονται οι ήρωες της επανάστασης να κρατάνε τη σημαία του ουράνιου τόξου. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη αυτό και μόνο συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία. Χωρίς φυσικά να εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό που προσβάλει στην εικόνα.

“Φαντάζομαι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης έχει επικριθεί για ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες, ενώ πατέρας του είναι ο ακροδεξιός Κώστας Πλεύρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί μετά την ομοφοβική λεκτική επίθεση εις βάρος της Andrea Gilbert.

Με την πρόσβαση στην Υγεία να αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για αρκετά μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, η τοποθέτηση του εν λόγω ατόμου στο υπουργείο αυτό πραγματικά… τρομάζει! 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!