Συγκινητικό μήνυμα αποδοχής από τον παραολυμπιονίκη Lee Pearson

27/08/2021
από
Lee Pearson, παραολυμπιονίκης
Lee Pearson

Ο παραολυμπιονίκης Sir Lee Pearson έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μετά τη νίκη του που του εξασφάλισε το 12ο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του στο Τόκιο.

Lee Pearson
Lee Pearson

Την Πέμπτη (26 Αυγούστου), ο 47χρονος Pearson, με το άλογό του Breezer, θριάμβευσε στην ατομική δοκιμασία βαθμού ΙΙ και πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια, ο γκέι αθλητής, κλήθηκε από έναν Ιάπωνα ρεπόρτερ να στείλει ένα μήνυμα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και απάντησε με πολύ συγκινητικά λόγια.

Ο Pearson είπε: «Η αγάπη πρέπει να επικρατήσει, πραγματικά. Όποια μορφή και αν έχει, νομίζω ότι η αγάπη πρέπει να επικρατήσει. Εάν έχετε γεννηθεί με αναπηρία, εάν έχετε ένα παιδί με αναπηρία, εάν έχετε γεννηθεί με έλξη προς το ίδιο φύλο, εάν η κόρη σας κάνει coming out ή ο γιος σας, τότε απλά αγαπήστε τους.»

«Κανείς δε θέλει να είναι διαφορετικός, αλλά πρέπει να αγκαλιάζουμε διαφορετικούς ανθρώπους, γιατί αυτή είναι η κοινωνία, αυτός είναι ο κόσμος. Αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι δεν πάνε πουθενά.»

Lee Pearson, παραολυμπιονίκης
Lee Pearson

Ο Pearson είπε πως ό, τι κι αν το κάνουν, τα κουήρ άτομα και τα άτομα με αναπηρία θα είναι πάντα εδώ.

Και συνέχισε: «Μπορείς να πεις ότι είναι παράνομο, μπορείς να τους κάνεις να νιώσουν απαίσια, αλλά κάπου στον κόσμο θα γεννηθεί ένα άλλο γκέι αγόρι ή κορίτσι. Κάπου στον κόσμο κάποιο θα γεννηθεί χωρίς άκρα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ;

Η ζωή συνεχίζεται και είναι ανόητο στη σημερινή εποχή, να έχουμε χώρες που βρίσκονται ακόμα στην πέτρινη εποχή, όπως λέμε, 100 χρόνια πίσω. Αλλά, εγώ είμαι απλώς ένας ιππέας. Το υπόσχομαι.»




Δες και αυτό!