Ο Raymond Gutierrez, ηθοποιός και παρουσιαστής στις Φιλιππίνες, έκανε coming out ως γκέι σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Mega.

Ο 37χρονος Gutierrez μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και εξήγησε, γιατί αποφάσισε να κάνει δημόσια coming out αυτή τη χρονική στιγμή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mond (@mond)


Ο Gutierrez προέρχεται από οικογένεια διασημοτήτων, με τον αδελφό του και τους γονείς του όλους διάσημους ηθοποιούς στις Φιλιππίνες. Όταν ήταν νεότερος, είπε, πάλευε να συμβιβαστεί με τη σεξουαλικότητά του και έπρεπε να σκεφτεί πώς το να είναι γκέι θα επηρεάσει την εικόνα της οικογένειάς του.

«Μεγαλώνοντας, μου ήταν δύσκολο να αναγνωρίσω ποιος είμαι», είπε, προσθέτοντας: «Όντας μέρος μιας οικογένειας που βρίσκεται στον δημόσιο χώρο – είμαστε όλοι καλλιτέχνες για πολλές γενιές ήδη – δεν αποφασίζω για τα πράγματα μόνος μου.»

«Τα πράγματα που κάνω δε θα με επηρεάσουν μόνο εμένα, αλλά θα επηρεάσουν και την οικογένειά μου.»

Ο Gutierrez είπε ότι θεωρούσε τη σεξουαλικότητά του «βάρος» και μίλησε για τον εκφοβισμό, όταν πρωτοξεκίνησε ως ηθοποιός, με τους ανθρώπους να κάνουν ειρωνικά σχόλια για τη σεξουαλικότητά του παρά το γεγονός ότι δεν το είχε καταλάβει ακόμη μόνος του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mond (@mond)

Έκανε coming out όταν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να είναι πιστός στον εαυτό του.

Ο Gutierrez είπε: «Καθώς μεγαλώνω και ωριμάζω, συνειδητοποιώ ότι το καλύτερο που μπορείς πραγματικά να προσφέρεις στην οικογένειά σου είναι να είσαι ο εαυτός σου. Πέτα, λοιπόν, τον μανδύα, άσε την προσποίηση, απλά να είσαι ο εαυτός σου.»

Ο Raymond Gutierrez «νιώθει υπέροχα» που είναι ένα «περήφανο μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας» και που το είπε δημόσια.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Raymond Gutierrez τον υποστηρίζουν τον ίδιο και τη σεξουαλικότητά του, σύμφωνα με όσα δήλωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mond (@mond)

«Είμαι τυχερός, γιατί η οικογένειά μου δε θέλει παρά το καλύτερο για μένα.»

«Πάντα θέλουν να είμαι ευτυχισμένος… Είχα και φιλικά πρόσωπα, που είναι σαν οικογένεια για μένα. Η επιλεγμένη μου οικογένεια, που μου το έκανε πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσω ότι δεν είναι ποτέ αργά να αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν είναι ποτέ αργά να αναγνωρίσεις αυτά τα συναισθήματα και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου.» 

Θέλει η ιστορία του να εμπνεύσει άλλα άτομα να μην βιαστούν να βάλουν μια ταμπέλα ή έναν ορισμό για το πώς αισθάνονται.

«Θέλω να είμαι παράδειγμα για την επόμενη γενιά που αγωνίζεται, που αισθάνεται καταπιεσμένη. Να πάρουν χρόνο για να βρουν τον εαυτό τους και να είναι ευχαριστημένες/οι/α με τον εαυτό τους», πρόσθεσε.

«Για μένα, η σεξουαλικότητα είναι μόνο μία πτυχή του ποιος είσαι. Δεν καθορίζει το ποιος είσαι.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mond (@mond)