Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε τοποθέτησή του σχετικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο στις 28 Ιουλίου χρησιμοποίησε ένα απαξιωτικό τρανσφοβικό “επιχείρημα.”

Απευθυνόμενος στη ΝΔ, την Ελληνική Λύση, το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να εκφράσει αντιπολιτευτικό λόγο είπε τα εξής:

«Ανορθολογισμός. Απορείτε τώρα με τους αντιεμβολιαστές. Αλλά την ίδια στιγμή όλοι σας προωθείτε -τι προωθείτε;- την ατομική ελευθερία, αυτό που λέγεται δικαιωματισμός, σε βάρος της κοινωνικής ελευθερίας συνολικά. Τι λέτε στην πράξη (κι αυτό θα φανεί και στο επόμενο διάστημα); «Δικαίωμά μου να τραβάω πρέζα. Δικαίωμά μου να κάνω ηρωίνη. Δικαίωμά μου να τραβάω κοκαΐνη. Εγώ καθορίζω το σώμα μου, τι σε νοιάζει εσένα;» Λέω τα πιο ακραία.

Κι υπάρχουν κι άλλα βέβαια:

«Δικαίωμά μου να καθορίζω το φύλο μου κόντρα στους φυσικούς νόμους στα δεκαοκτώ.» Θα τα προωθήσετε όλοι μαζί αυτά. Έρχονται. Και μετά σου λέει κι ο άλλος: «Αφού δεν υπάρχει μία αντικειμενική αλήθεια, αφού μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, κι εγώ δεν κάνω το εμβόλιο. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι θα βγάλω κέρατα ή θα καταστραφεί το DNA μου.»

Ανορθολογισμός πλήρης κόντρα στην εξέλιξη της επιστήμης. Αυτά διδάσκετε και στα σχολεία, για να μην πω παραδείγματα και φρικάρετε».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκανα πολυ ωρα για να καταλαβω τι ηθελε να πει. Δηλαδη εξισωνει την διορθωση φυλου με την χρηση ναρκωτικων και την αρνηση στα εμβολια… Μαλιστα… Ακομα μαζευω τα μαλλια που μου επεσαν απο το πατωμα…

Comments are closed.