LinkedIn: Κατέβασε ανάρτηση μητέρας με τον γιο της που φορούσε φόρεμα

02/08/2021
από
LinkedIn
LinkedIn, Picture: Magnus News

Η μητέρα ενός εφήβου που πήγε στον χορό αποφοίτησης με ένα φόρεμα, επέκρινε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn για τη διαγραφή της ανάρτησής της σχετικά με την περίσταση.

Ο Justin Sedgwick, ο οποίος έχει αυτισμό, σχεδίασε το coming out του εδώ και έναν χρόνο, πριν εμφανιστεί με ένα εκπληκτικό μαύρο φόρεμα στο Solent Hotel and Spa στο Hampshire την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.

Η μητέρα του 16χρονου, Jade Scotney, είπε ότι τα παρευρισκόμενα άτομα στον χορό της Ακαδημίας Fareham υποστήριξαν την απόφαση του Justin. Ωστόσο, αυτή η υποστήριξη δεν μεταφέρθηκε και στον διαδικτυακό χώρο.

“Το προφίλ μου είχε αποκλειστεί”

Συζητώντας για το γεγονός ότι το LinkedIn διέγραψε την ανάρτησή της, μετά από παράπονα άλλων χρηστών, η Scotney είπε (σύμφωνα με το Metro):

«[…] οι ενήλικες στο διαδίκτυο προσβάλλονται από αυτήν την ανάρτηση και την αναφέρουν για να κατέβει. Το δημοσίευσα εκείνο το βράδυ πριν πάμε, και το επόμενο πρωί παρατήρησα ότι είχε αφαιρεθεί, και το προφίλ μου είχε αποκλειστεί. Το LinkedIn ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια, αλλά δεν μου εξήγησαν, γιατί κατέβασαν αρχικά τη δημοσίευση.» 

Ο Sedgwick, ο οποίος έκανε coming out ως γκέι στην οικογένειά του πέρυσι, πρόσθεσε:

«Απογοητεύτηκα όταν άκουσα ότι κατέβηκε η ανάρτηση, επειδή σε κάποιο άτομο δεν αρέσει, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το δει κανείς. Οι άνθρωποι πρέπει να το αποδεχτούν, είτε τους αρέσει είτε όχι.»

Και πρόσθεσε:

«Ήταν περίπου εκείνη την περίοδο πέρυσι που άρχισα να ασχολούμαι με το ντύσιμο, επειδή πίστευα ότι ήταν διασκεδαστικό. Κι όταν ήρθε η ώρα του χορού, σκέφτηκα: «Απλώς, θα φορέσω ένα φόρεμα.» Νόμιζα ότι θα ήταν υπέροχο να δείξω σε όλους ότι μπορώ να το κάνω και να δείξω ότι δε φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου.»

Εκπρόσωπος του LinkedIn δήλωσε:

«Συμφωνούμε απόλυτα ότι η διαφορετικότητα και η ένταξη πρέπει να γίνονται αποδεκτά και να ενθαρρύνονται, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε το LinkedIn μια περιεκτική και ασφαλή πλατφόρμα για όλους.»

Σε άμεση απάντηση στη Scotney, ένας εκπρόσωπος φέρεται να είπε:

«Αυτό ήταν λάθος μας – η ανάρτησή σας δεν έπρεπε να καταργηθεί, και η ανάρτησή σας δε θα έπρεπε να περιοριστεί. Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτά τα λάθη και είμαστε χαρούμενοι που σας βλέπουμε να γιορτάζετε τον Justin στο χορό του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πέρασε μια υπέροχη βραδιά.» 




Δες και αυτό!