Ιταλίδα τοξότρια Ολυμπιονίκης κάνει coming out στους Αγώνες του Τόκιο 2020

02/08/2021
από
Lucilla Boari

Η τοξότρια Ολυμπιονίκης των Αγώνων του Τόκιο 2020, Lucilla Boari, έκανε coming out ΛΟΑΤ+ σε συνέντευξη τύπου, μετά από ένα συγκινητικό βίντεο από την κοπέλα της.

Lucilla Boari, τοξίτρια ολυμπιονίκης, coming out
Lucilla Boari

Η 24χρονη Boari κέρδισε το χάλκινο την Παρασκευή (30 Ιουλίου), όταν νίκησε τη Mackenzie Brown των Ηνωμένων Πολιτειών με 7-1, και έγινε η πρώτη πρώτη Ιταλίδα, που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο τοξοβολίας.

Μετά την ιστορική της επίδοση έλαβε μέρος σε συνέντευξη τύπου με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, η Boari εξεπλάγη με ένα βίντεο από τη Saane de Laat, μία Ολλανδή τοξότρια που δε βρίσκεται στο Τόκιο.

“Συγχαρητήρια!” είπε η de Laat, καθώς ο Boari χαμογέλασε χαρούμενα στην κάμερα.

«Είναι σούπερ, σούπερ, σούπερ, εκπληκτικό και είμαι υπερήφανη για σένα. Ανυπομονώ να έρθεις εδώ, για να σου δώσω τη μεγαλύτερη αγκαλιά που υπάρχει. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Υπέροχη δουλειά.»

Η Boari φαινόταν εμφανώς συγκινημένη, καθώς άκουγε το μήνυμα, ενώ δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της. «Αυτή είναι η Sanne, η κοπέλα μου», είπε στους δημοσιογράφους με ένα περήφανο χαμόγελο.

Το χάλκινο μετάλλιο της Boari είναι ένα από τα δεκατρία μετάλλια που κερδίζει ανοιχτά ΛΟΑΤ+ άτομο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναφέρει το Outsports.

«Έγραψα ιστορία σήμερα. Είναι σαν carpe diem», δήλωσε. «Ονειρευόμουν αυτήν τη στιγμή αρκετά, αν μπορώ να είμαι ειλικρινής, κι αυτό το όνειρο μόλις έγινε πραγματικότητα. Είμαι το πιο ευτυχισμένο κορίτσι αυτή τη στιγμή.»




Δες και αυτό!