Η Ολυμπιακή ομάδα γυναικών χόκεϊ της Ολλανδίας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενάντια σε κάθε μορφή προκατάληψης και διακρίσεων.

Ολόκληρη η Ολυμπιακή ομάδα πόζαρε σε σχήμα καρδιάς με τα χέρια διπλωμένα πίσω από την πλάτη και δημοσίευσε τη φωτογραφία στη σελίδα της στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OranjeHockey (@oranjehockey)

«Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι δύο από τις βασικές αξίες της ομάδας μας, ο σεβασμός και η αποδοχή ανθρώπων από κάθε φυλή, φύλο, εθνικότητα, σεξουαλικότητα, αναπηρία και ηλικία», έγραφε στη λεζάντα. «Προσπαθούμε να αναπτύσσουμε και να εκπαιδεύουμε συνεχώς τον εαυτό μας για να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.»

Η ολλανδική γυναικεία ομάδα έχει μία συμπαίκτρια, την Anne Veenendaal που παίζει ως εφεδρική τερματοφύλακας και είναι out ως προς τη σεξουαλικότητά της. Η Veenendaal έγραψε πρόσφατα μια στήλη για το Noordhollands Dagblad περιγράφοντας τις εμπειρίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποκάλυψε ότι επειδή είναι εφεδρική, δεν της επιτρέπεται να κάθεται με την ομάδα στον πάγκο, αλλά θα εξακολουθεί να υποστηρίζει δυνατά τις συμπαίκτριές της από τις κερκίδες.

«Δεν έχει σημασία αν κάθομαι εκεί ή στο τέρμα, είμαι εξίσου φανατική», έγραψε η Veenendaal νωρίτερα αυτό το μήνα. «Οι φωνητικές μου χορδές θα σπάσουν. Αν και δεν ξέρω αν μπορείς να φωνάζεις πια στο γήπεδο με τους κανόνες για τον κορονοϊό.»

Οι ασημένιες Ολυμπιονίκες που υπερασπίστηκαν το παιχνίδι ήταν φοβερές στην εναρκτήρια φάση. Νίκησαν τη Νότιο Αφρική σε μια κυρίαρχη επίδοση, που είναι καλό για τις πιθανότητές τους, καθώς συνεχίζουν να προχωρούν. Αυτή τη στιγμή κατατάσσονται στο νούμερο ένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χόκεϊ (FIH) και είναι οι κυρίαρχες παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Με το πρόσφατο μήνυμα υποστήριξής τους προς την κοινότητα, η ομάδα έδειξε, επίσης, ότι είναι νούμερο ένα και στην καταπολέμηση του μίσους.

«Στεκόμαστε ενωμένες ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων», έγραφε στο τέλος η ανάρτησή τους.