Την Κυριακή 28 Απριλίου, ο θεσμός της οικογένειας αποβάλλει κάθε κοινωνικό στερεότυπο και γιορτάζει.  Στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, η μη κυβερνητική οργάνωση «Οικογένειες Ουράνιο τόξο» διοργανώνουν μια γιορτή για κάθε είδος οικογένειας.

«Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες γιατί δεν υπάρχει μια οικογένεια σωστή και μια λάθος. Η ποικιλία είναι η ομορφιά των οικογενειών. Οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οικογένειες χωρίς γάμο και χωρίς σύμφωνο συμβίωσης, οι οικογένειες που έχουν υιοθετήσει παιδιά, οι ανάδοχες, οικογένειες ανοιχτές με θείους, θείες, γιαγιάδες, παππούδες, νονές, νονούς, φίλους και φίλες, οικογένειες που προέρχονται από άλλους πολιτισμούς, ομογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τραντζέντερ γονείς, οικογένειες με ή χωρίς παιδιά. Με μια λέξη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»

Η εν λόγω ιδέα είναι βασισμένη στο παγκόσμιο project : International Family Equality Day 2013, Celebrating the Rainbow of families in our World!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι θα περάσουν στιγμές χαράς και παιχνιδιού, μιας και όλοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες.

Παράλληλα, θα είναι μια μέρα προβληματισμού και ενημέρωσης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση της οργάνωσης και να συζητήσουν για τα δικαιώματα όλων των οικογενειών, καθώς και για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν.

Η γιορτή των οικογενειών αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους. Για αυτό το λόγο και γίνεται σε ένα δημόσιο πάρκο.

Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι…

Η «Γιορτή των οικογενειών» θα διεξαχθεί στις 28 Απρίλη (από τις 11:00π.μ) στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα (απέναντι από το εναλλακτικό καφενείο).

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!