Demi Lovato: “Να γιατί τα στρέιτ παιδιά χρειάζονται επίσης ΛΟΑΤ+ εκπαίδευση”

29/07/2021
από
Demi Lovato, DaBaby, ομοφοβία, στίγμα, HIV
Demi Lovato, DaBaby (Getty Images)

Σε μια δημοσίευση πέντε μερών στο Instagram, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (28 Ιουλίου), το non-binary Demi Lovato κατήγγειλε τον ράπερ DaBaby, επειδή είπε ότι οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό του HIV «πεθαίνουν σε δύο, τρεις εβδομάδες» και στη συνέχεια είπε για τα κουήρ άτομα, ότι «παίρνουν πίπες σε χώρους στάθμευσης.»

Το Lovato περιέγραψε το φεστιβάλ μουσικής του DaBaby, Rolling Loud, ως «ενοχλητικό, στιγματιστικό [και] ομοφοβικό.»

«Τα σχόλια -που έχουν φτάσει τώρα σε εκατομμύρια ανθρώπους- επικεντρώνονται γύρω από το τροπάριο ότι οι κουήρ άντρες είναι ατίθασοι, βρώμικοι και γεμάτοι ασθένειες», δήλωσε.

«Ο HIV δεν είναι μια “ομοφυλοφιλική ασθένεια”. Για δεκαετίες, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων και HIV/AIDS ως δικαιολογία για να διαιωνίσουν επιβλαβείς, οδυνηρές και ψευδείς αφηγήσεις σχετικά με τα κουήρ άτομα.» 

Το Lovato επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το 23% των διαγνώσεων του HIV στις ΗΠΑ είναι σε ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demi Lovato (@ddlovato)

Διαδίδοντας ένα τέτοιο στίγμα, δήλωσε το Lovato, ο DaBaby πυροδοτεί περαιτέρω φόβο και άγχος γύρω από τον ιό, επιδεινώνοντας την κατάσταση, μιας και ήδη ένας στους δέκα Αμερικανούς, που ζει με τον ιό του HIV, δεν το γνωρίζει καν.

«Χρειαζόμαστε την κουήρ ιστορία να διδάσκεται στο σχολείο», συνέχισε. «Χρειαζόμαστε η εκπαίδευση για τον ιό του HIV να διδάσκεται στα σχολεία. Πρέπει να συντρίψουμε το στίγμα για το τι είναι και τι δεν είναι το HIV/AIDS.»

«Αλλά δε θα είμαστε σε θέση να το πετύχουμε όσο οι στρέιτ άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς», κατέληξε.

Το ομοφοβικό ύφος του DaBaby άφησε και τη Dua Lipa «έκπληκτη και τρομοκρατημένη», όπως και πολλά άλλα άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Είμαι έκπληκτη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του DaBaby», έγραψε στο Instagram η Lipa, η οποία συνεργάστηκε με τον DaBaby για το remix του «Levitating» του 2020.

«Πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμάστριες/στές μου γνωρίζουν πού βρίσκεται η καρδιά μου, και ότι είμαι 100% με τη ΛΟΑΤΚ κοινότητα. Πρέπει να συσπειρωθούμε για να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια γύρω από τον ιό HIV/AIDS.» 

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση σεξουαλικής υγείας, Terrence Higgins Trust, χαρακτήρισε την έκρηξη του DaBaby ως «απαράδεκτη.»

«Είναι λάθος για τα άτομα που ζουν με τον ιό του HIV να αισθάνονται κατώτερα ή να αποκλείονται λόγω της διάγνωσής τους – θα πρέπει να είναι απαράδεκτο στη μουσική βιομηχανία και στην κοινωνία γενικότερα», δήλωσε ο Richard Angell, διευθυντής εκστρατειών της Terrence Higgins Trust, στο PinkNews.

«Σχόλια, όπως αυτά του DaBaby, διαιωνίζουν το στίγμα και τις διακρίσεις που σχετίζονται με τον ιό του HIV, καθώς και τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον ιό του HIV. Σήμερα, μπορείτε να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή με τον ιό του HIV χάρη στην ιατρική πρόοδο, όταν διαγνωστείτε και έχετε πρόσβαση στη θεραπεία.»

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αμφισβητούμε οτιδήποτε εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν τεστ και να μαθαίνουν τα δεδομένα για τον ιό του HIV.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!