Χρήστες του TikTok και του Twitter στο Τόκιο κάνουν outing σε αθλητές που χρησιμοποιούν το Grindr

842

Οι χρήστες του TikTok και του Twitter προσπαθούν να εκθέσουν τους ΛΟΑΤ+ αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, κοινοποιώντας τα προφίλ τους στο Grindr.

Ενώ οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 είναι οι πιο queer στην ιστορία, με τουλάχιστον 168 ανοιχτά ΛΟΑΤ+ αθλητές να συμμετέχουν, ορισμένες χώρες που παίρνουν μέρος στους αγώνες εξακολουθούν να ποινικοποιούν σε μεγάλο βαθμό τους queer πολίτες τους.

Σε μια ηλίθια κίνηση, που θα μπορούσε να θέσει τους queer αθλητές σε τεράστιο κίνδυνο στις χώρες τους, οι χρήστες των social media χρησιμοποιούν τη δυνατότητα «εξερεύνησης» του Grindr για να πλοηγηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Insider, τουλάχιστον τέσσερις αναρτήσεις στο TikTok και 10 tweets αποκάλυψαν προφίλ αθλητών που χρησιμοποιούσαν το Grindr.

Ένα βίντεο του TikTok, το οποίο αναφέρει “Χρησιμοποίησα τη λειτουργία εξερεύνησης του Grindr για να βρω τον επόμενο γκόμενό μου”, έγινε viral με περισσότερες από 140.000 προβολές.

Το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη είναι ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με θάνατο.

Εκτός από το ότι θέτει σε κίνδυνο τους αθλητές που έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο, η πρακτική αυτή απειλεί επίσης τους ΛΟΑΤ + ανθρώπους που ζουν κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό.

Το Grindr σχολίασε στο Insider ότι οι χρήστες που δημοσιεύουν τα προφίλ των αθλητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «παραβιάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις υπηρεσίας της Grindr που τους απαγορεύουν να προβάλλουν δημόσια, να δημοσιεύουν ή να διανέμουν με άλλο τρόπο οποιοδήποτε περιεχόμενο ή πληροφορίες που αποτελούν μέρος των υπηρεσιών Grindr» .

Η εφαρμογή γνωριμιών πρόσθεσε: «Το Grindr απαιτεί από αυτά τα άτομα να καταργήσουν τις δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνουν εικόνες από την πλατφόρμα Grindr».