Η Uber ζητά συγγνώμη μετά από outing τρανς γυναίκας από οδηγούς

27/07/2021
από
Uber
Uber

Μια τρανς γυναίκα κατήγγειλε την Uber, επειδή δεν της επέτρεψε να διορθώσει το όνομά της στην εφαρμογή, οδηγώντας την σε πολλά περιστατικά κακομεταχείρισής της από οδηγούς.

Η 33χρονη Charlie Hadley, δήλωσε στο Metro ότι ήθελε να αντικαταστήσει το deadname της στην Uber, προκειμένου να αποφύγει το «outing» κάθε φορά που μετακινείται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Uber, τρανς γυναίκα
Charlie Hadley, Πηγή: Kennedy News and Media

Το deadname της Hadley είναι τυπικά ένα αρσενικό όνομα, επομένως, συχνά οι οδηγοί την αποκαλούσαν «κύριο» και την κακοποιούσαν κατά τη διαδικασία.

 «Έχω κάνει φυλομετάβαση εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Σιχαίνομαι να μπαίνω σε αυτοκίνητα και να με ρωτούν: «Πώς είναι η νύχτα σας, κύριε;»

Η Hadley είπε ότι αυτό την κάνει συχνά να αισθάνεται «ανασφαλής» και να ανησυχεί ότι «κάτι θα μπορούσε να συμβεί.»

Πρόσθεσε: «Δε θέλω να κάνω μια συνομιλία [σχετικά με το ότι είμαι τρανς] με τους οδηγούς, ειδικά αν έχω πιει μερικά ποτά και επιστρέφω σπίτι.»

Η Hadley αισθάνεται ότι η εφαρμογή της κάνει «outing» ως τρανς γυναίκα, κάθε φορά που κάνει μια βόλτα: «Δε θα έπρεπε να υποστώ outing ως τρανς γυναίκα, λόγω μιας ανόητης εσωτερικής διαδικασίας λογισμικού.»

Η Hadley είπε ότι είχε προηγουμένως υποβάλει αίτηση για να γίνει οδηγός για την Uber, η οποία φαίνεται να αποτελεί μέρος του προβλήματος. Αφού συμπλήρωσε μια φόρμα για να αλλάξει το όνομά της, σύμφωνα με πληροφορίες, η Uber της είπε ότι αυτό δε θα ήταν δυνατό «λόγω αυστηρών κανονισμών» σχετικά με τη μετατροπή των ονομάτων των οδηγών.

Η Hadley δεν οδήγησε ποτέ για την Uber, καθώς το «αυτοκίνητό της δεν ήταν αρκετά καινούργιο γι’ αυτούς», αλλά επειδή ο λογαριασμός της είναι καταγεγραμμένος ως λογαριασμός οδηγού, δεν της επιτρέπεται να διορθώσει το όνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Uber της είπε ότι θα έπρεπε να δημιουργήσει νέο λογαριασμό με νέο όνομα, αλλά επειδή ο παλιός λογαριασμός της είναι συνδεδεμένος με τον αριθμό του τηλεφώνου της, δεν μπόρεσε να το κάνει.

«Θα πρέπει να έχουν διαδικασίες για τους οδηγούς να μεταβάλουν το όνομά τους. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ανησυχούν για οδηγούς με κακή φήμη που αλλάζουν το όνομά τους, αλλά η Uber θα πρέπει να μπορεί να το [διαχειριστεί] αυτό με άλλους μηχανισμούς, κι όχι μόνο με ένα όνομα.»

Η Hadley υπογράμμισε ακόμη ότι η Uber σηματοδότησε τον μήνα του Pride αλλάζοντας τον λογότυπό της, ωστόσο, δε φαίνεται να τοποθετεί τους τρανς ανθρώπους στη «λίστα των προτεραιοτήτων» της.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!