Αστυνομικό μυθιστόρημα με ήρωα έναν ερασιτέχνη ντετέκτιβ τραβεστί

03/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

“Το Φονικό Φιλί” και οι “Δολοφονίες Προφητών” είναι τα δυο πρώτα βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά από την αστυνομική σειρά «Χοπ – Τσίκι Γιάγια» (σημαίνει τραβεστί στην τουρκική αργκό).

Πρωταγωνιστής ένας ξεχωριστός τραβεστί και ερασιτέχνης ντετέκτιβ που θέλει να μοιάζει με την Όντρεϊ Χέπμπορν, έχει διασυνδέσεις στην αστυνομία και αξιοθαύμαστες ικανότητές στις πολεμικές τέχνες.

Τα βιβλία του τούρκου συγγραφέα, Μεχμέτ Μουράτ Σομέρ σημειώνουν μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο συγγραφέας, μέσα από τα βιβλία και τον ήρωα του, προσπαθεί να πολεμήσει τα στερεότυπα και την υποκρισία στην χώρα του σχετικά με τους τραβεστί. Ο συγγραφέας αντλεί την θεματολογία του από την underground κουλτούρα της Κωνσταντινούπολης. Σε πολλά δε σημεία, οι διάλογοι του θα σας θυμίσουν ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Τα βιβλία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Ιούς Τσοκώνα. Σε αγγλική μετάφραση κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο της σειράς, με τίτλο, “The Gigoglo Murder”.

Το Φονικό Φιλί (μπορείτε να το βρείτε σε προσφορά 7,11 ευρώ)

Δολοφονίες Προφητών (14,50 ευρώ)




Δες και αυτό!