Newsweek – Ομπάμα: Ο πρώτος gay πρόεδρος

20/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε, αυτή την εβδομάδα ένα από τα μεγαλύτερα αμερικάνικα ενημερωτικά περιοδικά.

Το αφιέρωμα που διαβάζουμε στις μέσα σελίδες, ξεκινά με την διαπίστωση πως οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ υπέρ των gay γάμων είναι το σημείο που θα στρέψει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της αμερικάνικης κοινής γνώμης υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Στην συνέχεια κάνει μια αναδρομή στις απόψεις του Ομπάμπα για τον gay γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης από τον καιρό που ήταν υποψήφιος Κυβερνήτης στην Πολιτεία του Ιλινόις, μέχρι σήμερα.

Το θέμα που επιμελείται ο Andrew Sullivan αναφέρει βέβαια, πως πίσω από τις δηλώσεις του Αμερικάνου Προέδρου υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς 1 στους 6 χρηματοδότες του, στην προεκλογική του καμπάνια είναι ομοφυλόφιλος.

Ένας ακόμη παράγοντας που βοήθησε στη δήλωση Ομπάμα είναι πως οι gay γάμοι υποστηρίζονται από τον μισό περίπου αμερικάνικο πληθυσμό. Πιο σημαντική όμως είναι η ανάλυση αυτής της υποστήριξης. Την ισότητα στο γάμο υποστηρίζει το 65% των δημοκρατικών ψηφοφόρων, έναντι του 22% των ρεπουμπλικάνων. Όσον αφορά τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, υπέρ της ισότητας στο γάμο τάσσεται το 57% αυτών, ένα ποσοστό που σαφώς και θέλει να έχει μαζί του ο Ομπάμα στις επόμενες εκλογές.

Παρότι, σε μια πρώτη ανάγνωση, αρκετοί μπορεί να είναι σκεπτικοί για τα κίνητρα του Ομπάμα, όπως λέει ο Σάλιβαν (και συμφωνούμε κι εμείς), η δήλωση του αμερικανού προέδρου είναι απλά το επόμενο βήμα στο βιογραφικό του, όσον αφορά τα gay δικαιώματα.

Ήταν μια κίνηση που απλά περίμενε την κατάλληλη πολιτικά περίοδο για να πραγματοποιηθεί.

Όλο το κείμενο του Newsweek, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.




Δες και αυτό!