1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ HUMAN CAST Inclusive Art Festival

30/11/2022
από

Το HUMAN CAST διοργανώνει το 1o Πολυθεματικό HUMANCAST Inclusive Art Festival (Εικαστικά – Χορός – Μουσική – Θέατρο) στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε πολιτιστικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, με απώτερο σκοπό την εξέλιξη του σε ετήσιο, πολιτιστικό θεσμό που θα πρεσβεύει και θα προβάλλει την αξία της συμπεριληπτικότητας και της ορατότητας.

Η Αθήνα φιλοξενεί όλο το φάσμα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, οι άνθρωποι που συναντάμε και συναναστρεφόμαστε είναι σημαντικό να έχουν βήμα για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Στο Δήμο Αθηναίων δραστηριοποιούνται άτομα και ομάδες με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, το οποίο μέσα από το φεστιβάλ επιθυμούμε να αναδείξουμε. Μέσω της άμεσης επικοινωνίας με το κοινό καθώς και της πολλαπλασιαστικής δύναμης ενός φεστιβάλ δημιουργείται η ευκαιρία για μεγαλύτερη προβολή και πολιτιστική αλληλεπίδραση με την κοινωνία, κάτι που συχνά χάνεται σε μία πρωτεύουσα.

Μέσα από την τέχνη, η μοναδικότητα του ατόμου μπορεί εξαλείψει την όποια ανισότητα και φοβία που υπάρχει ανάμεσα σε εθνικότητες και φυλές, μεσολαβεί για περισσότερη οικειότητα, και μειώνει την άγνοια και την διάκριση μεταξύ των ανθρώπων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΥΝΑΘΗΝΑ του Δήμου Αθηναίων.

Οι Δράσεις του Φεστιβάλ:

1η ημέρα – 8/12/22  Εγκαίνια (καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ)

Εικαστική έκθεση – Performance (Θεματική έκθεσης:   Queer Art)

Την έκθεση επιμελείται η Χαρά Κολαΐτη.

Χώρος: «HGW std. Supporting Queer Arts»  (Μαυρομιχάλη 138 – Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 19:00


2η μέρα – 9/12/22

Σεμινάριο συμπεριληπτικού χορού της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδας Χορού «ΈΞΙΣ – Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού». Το σεμινάριο συντονίζει η Άννα Βεκιάρη.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας παρακαλούμε καλέστε στον αριθμό: 6947975002

Xώρος: « Θέατρο ΙΣΟΝ» Μελενίκου 33, Κεραμεικός

‘Ωρα έναρξης: 18:00 έως 20:30


3η ημέρα – 10/12/22

Μουσική συμπεριληπτική συναυλία με Aφροέλληνες τραγουδιστές – συγκρότημα Hume Assine, Ξένια Ντάνια, Φαίδων Φαρίντ και Afro Dancing από τις Bantu Dancers.

Είσοδος: 8 ευρώ

Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/

Χώρος: «Ρομάντσο» Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Ώρα έναρξης: 21:00


4η ημέρα – 11/12/22 

Θεατρική παράσταση «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΜ» της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΜΑ».  Ένα έργο του Κώστα Λάκη. Σκηνοθετεί και παίζει ο Βασίλης Οικονόμου. Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την Έλενα Ζωρογιαννίδη.

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/

Xώρος: « Θέατρο ΙΣΟΝ» Μελενίκου 33, Κεραμεικός

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30 και 22:00

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε χρήστες/ριες αναπηρικών αμαξιδίων.


Σε συνεργασία με τις ομάδες:

1.Eπαγγελματική συμπεριληπτική (αναπήρων και μη αναπήρων) θεατρική ομάδα «ΘΕΑΜΑ – Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία»

2.Επαγγελματικής συμπεριληπτική (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδα Χορού «ΈΞΙΣ-Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού»

3.HGW std. Supporting Queer Arts

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους καλλιτέχνες/συμμετέχοντες του φεστιβάλ εδώ:  https://www.humancast.org/inclusive-art-festival

Tο link για να παρακολουθήσετε το video του φεστιβάλ : https://www.humancast.org/inclusive-art-festival?wix-vod-video-id=be3e1620aa3f49e9922496b307d3da00&wix-vod-comp-id=comp-lay3nkuh


HUMAN CAST

Το HUMAN CAST είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που προάγει την αξιοπρεπή προβολή, την ορατότητα και συμπεριληπτικότητα καλλιτεχνών διαφορετικής φυλετικής και εθνικής καταγωγής, ΛΟΑΤΚΙ και ΑμεΑ ατόμων, ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής ποικιλομορφίας στα ΜΜΕ και σε καλλιτεχνικές / ψυχαγωγικές παραγωγές, με στόχο την γενικότερη εξάλειψη στερεοτύπων και διακρίσεων εις βάρος αυτών των κοινωνικών ομάδων. Το είδος της δραστηριότητας / σκοποί του HUMAN CAST προσδιορίζονται ως πολιτιστικοί και παιδαγωγικοί.

Οι δράσεις του HUMAN CAST το 2021 – 2022 καλύπτουν την δωρεάν προβολή καλλιτεχνών διαφορετικής φυλετικής και εθνικής καταγωγής, ΛΟΑΤΚΙ και ΑμεΑ ατόμων, ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής ποικιλομορφίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας humancast.org όπως και την δωρεάν ενδυνάμωση τους μέσω ατομικών συνεδριών και συμβουλευτικής.


Ενδεικτικές δράσεις του οργανισμού:

✦ Δημιουργία video σε συνεργασία με τον οργανισμό It Gets Better Greece με θέμα τα βιώματα καλλιτεχνών/ μελών του HUMAN CAST σχετικά με την ορατότητα και τη συμπεριληπτικότητα στα media και τις καλλιτεχνικές παραγωγές.

✦ Συμμετοχή στο panel We All Come From Somewhere στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο  του Power-creative.eu.

✦ Συμμετοχή στο Athens Pride 2022.

✦ Προβολή του HUMAN CAST με άρθρο και βίντεο συνέντευξη από την Γερμανική  Deutsche Welle.

✦ Εβδομαδιαίο podcast στην πλατφόρμα streamee με τίτλο “That’s so Human”.

✦ Πρεσβευτές βιώσιμης ανάπτυξης στον Ετήσιο Διάλογο του Θεσμού Bravo που αναπτύσσει το     QualityNet Foundation.

✦ Συμμετοχή στο TEDxAUEB 2022 : https://youtu.be/1OyZXYQnhqM
Δες και αυτό!