Κανένα από τα μέλη του K-pop συγκροτήματος BTS δεν είναι γκέι ή αμφιφυλόφιλο, ωστόσο, ένας Ρώσος ιδιοκτήτης εταιρίας εκτυπώσεων αρνήθηκε να εκτελέσει παραγγελία για αφίσες με το δημοφιλές κορεατικό συγκρότημα, λόγω του φόβο, ότι θα μπορούσαν να θεωρούνταν παράνομες στη χώρα του, με βάση τον νόμο της «γκέι προπαγάνδα.»

Το PinkyPop δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα ότι προσπάθησαν να κάνουν παραγγελία για ευχετήριες κάρτες και αφίσες με τους BTS και άλλο ένα συγκρότημα, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

«Συζητήσαμε όλη τη δουλειά και τις λεπτομέρειες και κάναμε την πρώτη παραγγελία. Μόλις είδαν τις φωτογραφίες των συγκροτημάτων BTS και Stray Kids, τις οποίες έπρεπε να εκτυπώσουν, άρχισαν να μας αγνοούν.» 

«Καταλαβαίνω σωστά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μη παραδοσιακό προσανατολισμό;» ρώτησαν από την εταιρία εκτυπώσεων. «Τους έχω δει – δεν κρύβουν τον προσανατολισμό τους. Δε θα τις εκτυπώσουμε. Θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν διεστραμμένα;»

Ο ιδιοκτήτης είπα ακόμη ότι «είναι ανόητο να υποστηρίζεις κάτι που μπορεί να σε αφήσει χωρίς εγγόνια.»

«Έχουμε αρκετούς κανονικούς πελάτες για να μπορούμε να επιλέξουμε με ποιον να συνεργαστούμε και με ποιον όχι.»

Ενώ η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στη Ρωσία, η χώρα απαγόρευσε την «προπαγάνδα» για τις «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», έναν νόμο που έχει χρησιμοποιηθεί για να καταργήσει τις εκδηλώσεις Pride, τις ΛΟΑΤΚ ακτιβιστικές ομάδες, ακόμη και για τον περιορισμό των ΛΟΑΤΚ εφήβων από το να εκφράζονται στα social media.