Καταγγελία: Έλληνες στρατιώτες βίασαν, έκλεψαν και απέλασαν τρανς γυναίκα στον Έβρο

20/07/2021

Ένα περιστατικό απίστευτης βαρβαρότητας φαίνεται πως σημειώθηκε πρόσφατα στον Έβρο με πρωταγωνιστές στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια τρανς προσφύγισσα που είχε περάσει τα σύνορα και είχε φτάσει στον Έβρο συνελήφθη, χτυπήθηκε και βιάστηκε από Έλληνες στρατιώτες, αφού προηγουμένως της πήραν όλα τα χρήματα.

Στη συνέχεια οι στρατιώτες επαναπροώθησαν την γυναίκα βίαια μέσα στη νύχτα, βάζοντας την σε μια βάρκα.

Το κείμενο της καταγγελίας

Οι Έλληνες στρατιώτες βίασαν την τρανς φίλη μας πριν την διώξουν στην Τουρκία: Η τρανς φίλη μας που είχε περάσει τα σύνορα ως προσφυγισσα και είχε φτάσει στον Εβρο πριν δύο μέρες βιάστηκε, χτυπήθηκε από τους ελληνικούς στρατιώτες αφού την πήραν όλα τα λεφτά της. Οι στρατιώτες έκλεψαν όλα τα αντικείμενα πάνω της. Όταν είχαμε μιλήσει τη τελευταία φορά, μας είχε ενημερώσει πως την βρήκε στα σύνορα ο ελληνικός στρατός. Την διώξανε πίσω στην Τουρκία τη νύχτα, όταν ήταν όλο σκοτεινό, μέσα σε μια βάρκα. Βιασμένη, χτυπημένη, ταραγμένη.

Το φαινόμενο των βίαιων επαναπροωθήσεων από τις ελληνικές αρχές σχολίασε και η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον, η οποία απαντώντας σε επιστολή έξι ελληνικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έθεταν ζήτημα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της, σημειώνοντας ότι, αν χρειαστεί, η Επιτροπή θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατά κράτους μέλους για παραβίαση των Ευρωπαϊκών συνθηκών.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!