Αυστραλία: Ορόσημο για τα ίντερσεξ μωρά | Τέλος στις περιττές επεμβάσεις

20/07/2021
από

Η Βικτώρια της Αυστραλίας πρόκειται να τερματίσει τις περιττές και κακοποιητικές χειρουργικές επεμβάσεις των γεννητικών οργάνων στα ίντερσεξ μωρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υγείας, Martin Foley, δεσμεύτηκε να προστατεύσει καλύτερα την ίντερσεξ νεολαία από τις εξαιρετικά περιττές αισθητικές ιατρικές παρεμβάσεις, που στηρίζονται από καιρό στο ιστορικό στίγμα.

Το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βικτώρια, έχει τίτλο: The (i) Am Equal: Future Directions for the Victoria’s Intersex Community.

Ο Foley περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις στο Instagram: «Η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της ισότητας για άτομα με ίντερσεξ χαρακτηριστικά, δημοσιεύοντας σήμερα ένα έγγραφο που θα οδηγήσει τις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τη ζωή τους τα επόμενα χρόνια.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martin Foley (@martinfoleymp)

Οι ίντερσεξ άνθρωποι αξίζουν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, λένε οι ακτιβιστικές ομάδες

Οι προτάσεις περιγράφουν λεπτομερώς πώς η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να αυξήσει την πρόσβαση σε πόρους, να βελτιώσει τις επιλογές θεραπείας και να προσαρμόσει, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Ίντερσεξ ακτιβιστικές ομάδες αναμένεται να συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας της Βικτώρια για να καθοδηγήσουν το τμήμα με τη μεταρρύθμιση της πολιτικής του, με διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με ίντερσεξ άτομα, με γονείς και κλινικούς ιατρούς τον επόμενο μήνα.

«Κάθε άτομο στην Αυστραλία αξίζει υγειονομικής περίθαλψης που σέβεται το δικαίωμα να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις σχετικά με το σώμα του», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Morgan Carpenter, εκτελεστικός διευθυντής της Intersex Human Rights Australia.




Δες και αυτό!