Ο πρώτος ενεργός παίκτης του χόκεϋ που κάνει coming out ως γκέι

20/07/2021
από
Luke Prokop
Luke Prokop

Ο παίκτης του χόκεϋ Luke Prokop έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης του NHL που κάνει coming out ως γκέι. Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 19χρονος των Nashville Predators είπε:

«Ενώ ο τελευταίος ενάμιση χρόνος ήταν σκέτη τρέλα, μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να βρω τον αληθινό εαυτό μου. Δε φοβάμαι πλέον να κρύψω ποιος είμαι. Σήμερα είμαι περήφανος, που λέω δημόσια σε όλους ότι είμαι γκέι.»

Ο Prokop είπε ότι ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά ότι δε θα μπορούσε «να είναι πιο ευτυχισμένος» για το coming out του.

Luke Prokop
Luke Prokop

Συνέχισε:

«Από νεαρή ηλικία ονειρευόμουν να είμαι παίκτης του NHL και πιστεύω ότι το να ζήσω την αυθεντική μου ζωή, θα μου επιτρέψει να φέρω ολόκληρο τον εαυτό μου στο παγοδρόμιο, και να βελτιώσω τις πιθανότητες εκπλήρωσης των ονείρων μου.»

Ο παίκτης χόκεϋ ευχαρίστησε τα φιλικά του πρόσωπα, την οικογένειά του, και τους ατζέντιδές του, οι οποίοι είπε ότι τον γνώρισαν «με αγάπη και υποστήριξη σε κάθε βήμα.»

Με το coming out του ελπίζει ότι θα μπορέσει «να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να δουν ότι οι γκέι είναι ευπρόσδεκτοι στην κοινότητα του χόκεϊ, καθώς εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι το χόκεϋ είναι πραγματικά για όλους», και πρόσθεσε:

«Μπορεί να είμαι νέος στην κοινότητα, αλλά είμαι πρόθυμος να μάθω για τους ισχυρούς και ανθεκτικούς ανθρώπους που ήρθαν πριν από εμένα και άνοιξαν τον δρόμο, ώστε να μπορώ να είμαι πιο άνετος σήμερα.»

«Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μου και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πού με πάει, τόσο στο χόκεϊ, όσο και στη ζωή.»

Luke Prokop
Luke Prokop

Ο Luke Prokop έκλαψε με «δάκρυα χαράς» όταν έλαβε υποστήριξη από τους Nashville Predators.

Σε συνέντευξή του στο The Athletic, ο Luke Prokop περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε ότι η ομάδα του, οι Nashville Predators, θα τον υποστήριζε.

Οδηγούσε, όταν έλαβε το τηλεφώνημα από τη διεύθυνση της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του γενικού διευθυντή, David Poile, ο οποίος του είπε ότι ήταν περήφανος για αυτόν και ότι θα τον υποστήριζαν στο coming out του.

Ο Prokop είπε:

«Όταν σκέφτομαι το αίσθημα της ελευθερίας, αυτό ήταν το πιο κοντινό που νομίζω ότι έχω πάει μέχρι τώρα. Έβαλα τη μουσική τέρμα. Φορούσα γυαλιά ηλίου, άρχισα να κλαίω, δάκρυα χαράς, δεν ήθελα κανένας να με δει να κλαίω ενώ οδηγούσα. Αλλά, τραγουδούσα και χτύπησα στο τιμόνι μου. Ήταν καταπληκτικό.»

Ο Poile είπε στη δημοσίευση:

«[Είναι] πολύ γενναίος νεαρός. Χρειάστηκε πολύ κουράγιο. Είμαι περήφανος που το έκανε. Πρέπει να είναι συναρπαστικό για τον ίδιο που έκανε αυτό το βήμα. Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία και ελπίζουμε ότι βοηθά και ενθαρρύνει τους άλλους σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι μεγάλη υπόθεση.»




Δες και αυτό!