Συμβόλαιο θανάτου για τη σύζυγό του μετά το coming out της ως λεσβία

19/07/2021
από
Ana Paula Campestrini
Ana Paula Campestrini

Την κρατούσε μακριά από τα παιδιά της και την απειλούσε για χρόνια, στέλνοντάς της: «Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου στη ζωή για σένα.»

Ένας άντρας κατηγορείται ότι προσέλαβε έναν δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, μετά το coming out της ως λεσβία και αφού αποφάσισε να τον αφήσει. Το βίντεο, σύμφωνα με την αστυνομία, δείχνει ότι ο δολοφόνος την πυροβόλησε 14 φορές, ενώ ο πρώην σύζυγος της είχε στείλει απειλητικά μηνύματα.

Ο δικηγόρος και ο πρόεδρος του Country Club, Wagner Cardeal Oganauskas, συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες δολοφονίας για τον θάνατο της 39χρονης πρώην συζύγου του, Ana Paula Campestrini, στην πόλη Κουριτίμπα της Βραζιλίας στις 22 Ιουνίου.

Η Campestrini και ο Oganauskas έμειναν παντρεμένοι για 17 χρόνια και είχαν τρία παιδιά. Πριν από τέσσερα χρόνια, η Campestrini έκανε coming out ως λεσβία και οι δυο τους χώρισαν. Ζούσε με μια γυναίκα μέχρι το θάνατό της.

Ana Paula Campestrini
Ana Paula Campestrini

Πώς έγινε το περιστατικό;

Στις 22 Ιουνίου την ακολούθησε στο σπίτι της ένας άνδρας, που η αστυνομία τον αναγνώρισε ως Marcos Antônio Ramon, που ήταν φίλος του πρώην συζύγου της.

Πλάνα ασφαλείας από κτίριο του σπιτιού της δείχνουν ότι ο άνδρας την φτάνει με μοτοσικλέτα ενώ εκείνη οδηγεί το αυτοκίνητό της, βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί 14 φορές στο παράθυρο της οδηγού.

Παράλληλα, οι κινήσεις της τράπεζας έδειξαν ότι ο Oganauskas είχε μεταφέρει 38.000 βραζιλιάνικα reals (περίπου 7200 $ ΗΠΑ) τον Απρίλιο. Οι αρχές υποθέτουν ότι σχεδίαζε το έγκλημα για μήνες, φυτεύοντας ναρκωτικά στο αυτοκίνητο της πρώην συζύγου του για να τη συλλάβουν, και έπειτα να προσλάβει έναν δολοφόνο, εάν αυτό δεν έπιανε.

Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, με την αρχηγό της αστυνομίας, Tathiana Guzella, να αναφέρει ότι το διερευνούν τη δολοφονία ως έγκλημα μίσους κατά των ΛΟΑΤΚ.

Η σχέση τους στον γάμο

Η Campestrini είχε περιγράψει στο παρελθόν ότι ο γάμος της με τον Oganauskas ήταν κακοποιητικός και το διαζύγιο ήταν πικρό, συνεπεία μιας μακράς δικαστικής επίβλεψης, και περιουσιακών.

Εργάστηκε ως καθαρίστρια και οδηγός στο Uber μετά το χωρισμό για να καλύψει τις ανάγκες της, ενώ ο πρώην σύζυγός της εξακολουθούσε να της στέλνει απειλές.

«Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για σένα στη ζωή», της έγραψε σε γραπτό μήνυμα το 2018, στην αρχή του χωρισμού τους.

«Θέλεις να τα παρατήσεις χωρίς καν να προσπαθήσεις. Και επαναλαμβάνω: Παραιτήσου από τα παιδιά σου. Άστα στην ευτυχία τους. Και θα γυρίσει ο τροχός και για σένα», έγραψε σε άλλο.

Πολλά από τα μηνύματα αναφέρουν τα παιδιά. Την χαρακτήριζε «μάγισσα», «αναίσθητη» και «εγωίστρια».

«Δεν σκέφτηκες κανέναν άλλον, ούτε καν τα παιδιά σου», έγραψε σε ένα μήνυμα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων UOL, προσπάθησε να είναι ήρεμη στις απαντήσεις της.

«Wagner, δε σε αγαπώ πια σαν σύζυγος», έγραψε. “Αυτό είναι και για μένα δύσκολο, πίστεψέ με, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.”

Τα παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους μετά το διαζύγιο και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την εμπόδισε από το να τα βλέπει.

Η Campestrini συνάντησε τελικά μια γυναίκα σε μια εφαρμογή, την 29χρονη Luana Melo. Σύμφωνα με τη Melo, είχαν σχέδια να ανακαινίσουν το σπίτι στο οποίο ζούσαν μαζί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Αλλά το μεγαλύτερο όνειρο της Ana Paula ήταν να είναι με τα παιδιά της», είπε η Melo.

«Νιώθω ανακούφιση και ότι υπάρχει δικαιοσύνη», είπε αφού έμαθε για τις συλλήψεις. «Πιστεύω ότι η Anna θα έχει τη δικαιοσύνη που της αξίζει.»

Και οι δύο άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση καθώς περιμένουν τη δίκη, ενώ αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες.




Δες και αυτό!