“Pray Away”: Το ντοκιμαντέρ στο Νetflix που εξερευνά τον εγκληματικό κόσμο των θεραπειών μεταστροφής

14/07/2021
από

Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ του “Pray Away”, ενός νέου ντοκιμαντέρ που θα είναι διαθέσιμο από τις 3 Αυγούστου. Η ταινία ρίχνει μια ματιά στην ιστορία του χριστιανικού οργανισμού Exodus International.

Η χριστιανική αυτή ευαγγελική οργάνωση ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’70 και ισχυρίστηκε ότι ήταν σε θέση να “θεραπεύσει” τα ΛΟΑΤ άτομα. Έκλεισε το 2013.

«Στη δεκαετία του ’70, πέντε άντρες που περνούσαν δύσκολα λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού στην Ευαγγελική εκκλησία ξεκίνησαν μια μελέτη των γραφών για να απομακρυνθούν από τον γκέι τρόπο ζωής», αναφέρει το τρέιλερ. «Έλαβαν γρήγορα πάνω από 25.000 επιστολές από άτομα που ζητούσαν βοήθεια και επισημοποιήθηκαν ως Exodus International, ο μεγαλύτερος και πιο αμφιλεγόμενος οργανισμός θεραπειών μεταστροφής στον κόσμο.

«Αλλά οι ηγέτες του οργανισμού πάλευαν με ένα μυστικό: οι ομοφυλοφιλικές τους επιθυμίες δεν έφυγαν ποτέ. Μετά από χρόνια ως σούπερ σταρς στον θρησκευτικό χώρο, πολλοί από αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες έκαναν coming out ως ΛΟΑΤΚ, απορρίπτοντας το ίδιο το κίνημα που βοήθησαν να ξεκινήσει…»

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ ανήκει στους Ryan Murphy και Jason Blum του Blumhouse Television. Σκηνοθετήθηκε από την Kristine Stolakis, η οποία θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα γιατί ο θείος της, ο οποίος είναι τρανς, προσπάθησε να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροφής όταν ήταν νεότερος.

Το Pray Away περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αρκετούς από αυτούς που ασχολήθηκαν με το κίνημα Exodus International. Όπως εξηγεί τώρα ένας άντρας, πίσω από τους ισχυρισμούς του ότι τον βοήθησε η Έξοδος, απλώς «ήθελε να αγαπηθεί και να αγαπήσει έναν άντρα».




Δες και αυτό!