Τρία χρόνια πριν ο 15χρονος Νικόλας τερμάτισε τη ζωή του λόγω ομοφοβικού εκφοβισμού

0
466

Τρία χρόνια πριν ο 15χρονος Νικόλας τερμάτισε τη ζωή του λόγω ομοφοβικού εκφοβισμού που δεχόταν από συμμαθητές του.

Τρία χρόνια μετά η Πολιτεία αρνείται πεισματικά να φέρει την υποχρεωτική, σύγχρονη, συμπεριληπτική εκπαίδευση, απαντώντας με εμπαιγμό στην αγωνία μας να μην χαθούν άδικα και άλλα παιδιά σαν τον Νικόλα.

Τρία χρόνια μετά τον χαμό του Νικόλα ο κίνδυνος αύξησης της μετάδοσης του HIV λόγω «διάδοσης της ομοφυλοφιλίας» τίθεται ως θέμα πανελληνίων εξετάσεων.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, ας βοηθήσουμε τα παιδιά να μιλούν, να παίρνουν/παίρνουμε τη θέση του δίκαιου, να στηρίζουν/στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα, ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα.

Δεν ξεχνάμε! Διεκδικούμε ένα συμπεριληπτικό σχολείο για όλα τα παιδιά!

Πολύχρωμο Σχολείο 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!