Η Chantale Wong θα γίνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία πρέσβειρα των ΗΠΑ

08/07/2021
από

Η Chantale Wong αναμένεται να γίνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία που θα διοριστεί σε θέση πρεσβευτή στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από τον Joe Biden.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι διορίζει τη Wong ως Διευθύντρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης με το αξίωμα της πρέσβειρας την Παρασκευή (2 Ιουλίου).

Γράφοντας στο Facebook, η Chantale Wong είπε ότι «νιώθει πραγματικά τιμή » για την υποψηφιότητά της.

«Εάν πάρω την επιβεβαίωση από τη Γερουσία των ΗΠΑ, θα υπηρετήσω με ταπεινότητα και με σκοπό να προωθήσω το συμφέρον των ΗΠΑ στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης και στην περιοχή εκ μέρους των συναδέλφων μου Αμερικανών», έγραψε η Wong.

Συνέχισε ευχαριστώντας τη μητέρα, την αδερφή, την κόρη και τους φίλους της για την «ατελείωτη υποστήριξη» τους, προσθέτοντας: «Σκέφτομαι τη μέντορά μου Alice Rivlin που με έχει διδάξει να κάνω το καλό και να το κάνω σωστά».

Η ανακοίνωση γιορτάστηκε από την Global Equality, μια ομάδα που εργάζεται για την προώθηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής με τρόπο που περιλαμβάνει όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και τις ταυτότητες φύλου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι/ες με τον διορισμό της Chantale Wong – του πρώτης ανοιχτά λεσβίας που λαμβάνει αυτή τη θέση στις ΗΠΑ», έγραψε η ομάδα στο Twitter.




Δες και αυτό!