HUG: “Οι κοινωνικές διαστάσεις της έμφυλης βίας και του έμφυλου τραύματος”

22/06/2021
από

Η Healthy & Unique we Grow (HUG), πρωτοβουλία 5 νέων θηλυκοτήτων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση όλων αυτών των υποκειμένων που προβληματίζονται σχετικά με τη θεματική των «υγιών σχέσεων», διοργανώνει την πρώτη της διαδικτυακή εκδήλωση που άπτεται των κοινωνικών διαστάσεων της έμφυλης βίας και του έμφυλου τραύματος.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23/6 και ωρα 18:00 μ.μ, δύο ομιλήτριες θα μας παραθέσουν τις απόψεις τους πάνω στο ζήτημα της έμφυλης βίας, θεματική που μας αφορά όλ@. Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://us02web.zoom.us/j/83863486208

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλείστε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/n36KCJZbaMGiecQf8

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Βασιλική Πολυκάρπου, Κοινωνική Ερευνήτρια και Υποψήφια Διδακτόρισσα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο«Έμφυλη Βία και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα»
Διανύοντας το «μήνα υπερηφάνειας» και ταυτόχρονα μια περίοδο πένθους για τη θλιβερή υπόθεση της Δήμητρας από τη Λέσβο, θα μιλήσουμε για τις μορφές της έμφυλης βίας με έμφαση σε αναφορές στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Πάρβη Πάλμου, ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών(ΣΥΔ)
«H Πυροδότηση του Τραύματος και η Αναβίωση της Σεξουαλικής Παραβίασης: Πώς η Κοινωνία μπορεί να επανατραυματίσει»
Μια κοινωνία που θυματοποιείται καθημερινά, βομβαρδιζόμενη με εικόνες βιασμών και κακοποιήσεων -συχνά από ανθρώπους σε θέσεις ισχύος που ουσιαστικά καλούνται να προστατέψουν την κοινωνία- μπαίνει αρχικά σε μια θέση τραύματος και ακολούθως επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς άμυνάς της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό. Το τραύμα αναδεικνύεται ως αποτέλεσμα της υπερ-λειτουργίας των εν λόγω μηχανισμών. Σε αυτή την εισήγηση, θα αναφερθούμε στην επιρροή των μηχανισμών αυτών.

Παρουσίαση Δράσεων Σ.Υ.Δ.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), [https://tgender.gr/] είναι μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010. Είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία και πλέον αριθμεί περί τα 200 τακτικά μέλη, ενώ ανάμεσα στις δομές που λειτουργούν εθελοντικά στα πλαίσια των δράσεών μας είναι η λειτουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης, τόσο σε ομαδικό όσο και σε εξατομικευμένο επίπεδο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στις δράσεις μας είναι η νομική υποστήριξη μέσω δικηγόρων, που συνεργάζονται μαζί μας σε εθελοντική βάση για θέματα διακρίσεων ή ρατσιστικής βίας, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν τα θέματα αλληλεγγύης προς τα πιο αδύναμα μέλη της κοινότητάς μας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από την HUG.

Η Healthy & Unique we Grow (HUG) είναι μια πρωτοβουλία 5 νέων θηλυκοτήτων που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση όλων αυτών των υποκειμένων που προβληματίζονται σχετικά με τη θεματική των «υγιών σχέσεων».
Κεντρικοί μας άξονες είναι το φύλο, το σώμα και η σεξουαλικότητα – έννοιες που διερευνούμε μέσω της εκπαίδευσης, της έκφρασης, της ενημέρωσης και ανοιχτών εκδηλώσεων και δράσεων.

Η πρωτοβουλία νέων “ΗUG: Healthy & Unique” συγχρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθηση




Δες και αυτό!