Μια ακόμη επιλογή στις “καταχωρήσεις φύλου” στα σχολεία του Βελγίου

21/06/2021
από

Μια ακόμη επιλογή στις καταχωρήσεις που αφορούν στο φύλο, θα δίνεται ως δυνατότητα σε γονείς που εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Βέλγιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/06).

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς θα μπορούν από τον Σεπτέμβριο να κάνουν τη χρήση μια τρίτης επιλογής (πέρα από τον αρσενικό και θηλυκό), κατά την εγγραφή των παιδιών τους.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Dernière Heure», παιδιά ηλικίας 11 ετών θα ομαδοποιηθούν σε 3 κατηγορίες βάσει ταυτότητας φύλου (αρσενικό, θηλυκό, τίποτα από τα δύο), κατά την πρώτη φάση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα οδηγήσει στον επανασχεδιασμό τουαλετών, αποδυτηρίων και αθλητικών μαθημάτων.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα των προσπαθειών της υπουργού Παιδείας του Βελγίου, Καρολίν Ντεσίρ, για πιο συμπεριληπτική εκπαίδευση.

«Τα πρόσφατα νέα περιλαμβάνουν, δυστυχώς, αρκετές ευαίσθητες περιπτώσεις παρενόχλησης τρανς παιδιών και εφήβων στα σχολεία», ανέφερε η ίδια.

Η ίδια τόνισε, επίσης, τη σημασία της διάθεσης «σοβαρών» πόρων έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν «να υποστηρίζονται, να ακούγονται και να αναγνωρίζονται».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!