Οι νόμοι του Ορμπάν πυροδοτούν τον φόβο και τις διακρίσεις μεταξύ των ΛΟΑΤ ανθρώπων της Ουγγαρίας

19/06/2021
από

Η Daniella Milla Tokodi λέει ότι αισθάνεται τελικά ελεύθερη καθώς χορεύει με εντυπωσιακά κοστούμια σε μια drag παράσταση σε ένα μπαρ της Βουδαπέστης.

Τονίζει πως γνώριζε για την ταυτότητα της από πολύ νωρίς. Μετά τη φυλομετάβασή της το 2018, λέει πως ξέσπασε σε δάκρυα όταν είδε τον εαυτό της στον καθρέφτη.

“Ήταν μια ανακούφιση … Από τότε μπορώ να κοιτάξω τα μάτια των ανθρώπων. Μπορώ να επικοινωνήσω με ανθρώπους, νιώθω ολόκληρη…”

Αυτό το συναίσθημα επισκιάζεται τώρα από μια ανησυχία για μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν από τη δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, υπονομεύοντας τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+.

Την τελευταία, μάλιστα, εβδομάδα απαγορεύτηκε η «προβολή και προώθηση» της ομοφυλοφιλίας και της ταυτότητας φύλου σε σχολεία και μέσα ενημέρωσης.

Πριν από έναν χρόνο απαγορεύτηκε η δυνατότητα μεταβολής στοιχείων στα έγγραφα ταυτότητας για τα τρανς άτομα.

«Προφανώς με απασχολεί και πώς θα μεγαλώσει η επόμενη γενιά. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες ΛΟΑΤ+, γιατί αν κάποιος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί τι μπορεί να κάνει; Πρέπει να κρυφτούν;», είπε η Daniella.

Μια έρευνα σε 2.000 ΛΟΑΤ+ άτομα από την ομάδα HATTER έδειξε ότι το 42% σκέφτηκε τη αυτοκτονία, ενώ το 30% το είχε επιχειρήσει. Οι σκέψεις αυτοκτονίας εμφανίστηκαν κυρίως στους εφήβους.

Ο Ορμπάν υπερασπίστηκε τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη, γράφοντας στον ιστότοπό του στα Αγγλικά ότι «δεν έρχεται σε αντίθεση με τα υψηλά ιδανικά ή ευρωπαϊκούς νόμους. Ο νέος ουγγρικός νόμος ορίζει απλώς ότι μόνο οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν για τη σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών τους».

Οι επικριτές του λένε ότι ο Ορμπάν γίνεται όλο και πιο συντηρητικός στην κοινωνική πολιτική, με επιθέσεις στους ΛΟΑΤ + ανθρώπους και τους μετανάστες, γεγονός που έχει διαιρέσει βαθιά τους Ούγγρους.




Δες και αυτό!