Ομολόγησε πριν του δείξουν τα στοιχεία – Τι υποστήριξε ο 32χρονος γυναικοκτόνος

18/06/2021
από
Καρολάιν, Γλυκά Νερά, γυναικοκτονία, γυναικοκτόνος
Ομολόγησε πριν του δείξουν τα στοιχεία - Τι υποστήριξε ο 32χρονος γυναικοκτόνος

«Δε χρειάστηκε να σπάσει. Δε χρειάστηκε να του δείξουμε τα ευρήματά μας. Από την στιγμή που είδε τους αστυνομικούς, κατάλαβε ότι γνωρίζουμε κάποια πράγματα και ενώ πήγε να αντιδράσει στην αρχή, στη συνέχεια συνεργάστηκε», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ανώτερος αξιωματικός που παρακολουθούσε στενά τις έρευνες, όταν ερωτήθη υπό ποιες συνθήκες ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ομολογία που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπογράφηκε γύρω στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς προηγουμένως οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που είχαν αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας, δείξουν στον 32χρονο τα τεχνικά στοιχεία που είχαν στα χέρια τους και υποδείκνυαν στο ότι πίσω από τη δολοφονία της με πνιγμό κρυβόταν ο ίδιος. Ένα πνιγμό που σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση, πρέπει να βίωσε δραματικά η 20χρονη γυναίκα, αφού διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Στην ομολογία του, πάντως, ο 32χρονος Μπάμπης φέρεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως τον συγκαταβατικό και τον ισορροπιστή στη μεταξύ τους σχέσης, που είχε διαρραγεί από μια πρώτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη και την επιλόχεια κατάθλιψη, από την οποία υπέφερε η 20χρονη, μετά τη γέννα του παιδιού της, με συνέπεια, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, να οδηγηθούν στο να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη για να την αντιμετωπίσουν.

Το βράδυ του φόνου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα η νεαρή μητέρα να μείνει στο δώμα, και ο 32χρονος να κάτσει στο ισόγειο. Μέσα σε αυτό το διάστημα εξάλλου φαίνεται να αντάλλαξαν κι ορισμένα οργισμένα μηνύματα στα κινητά τους με ένα από αυτά να αποκαλεί η 20χρονη τον πιλότο ηλίθιο. «You are stupid», του έγραψε.

Η δολοφονία τοποθετείται από τους ερευνητές στις 4:10 το πρωί, όπου στο κινητό – βιομετρικό ρολόι που φορούσε καταγράφει «κίνηση» της 20χρονης, αφού η ηλεκτρονική συσκευή μεταφράζει την αύξηση των παλμών ως «βήματα». Εκείνη την ώρα έγινε κι ο καυγάς μεταξύ του ζευγαριού, κατά τον οποίο ο 32χρονος έπνιξε τελικά τη σύζυγό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στην ομολογία του ο πιλότος είπε πως η 20χρονη τον έσπρωξε και τον κτύπησε και υποστήριξε ότι έσπρωξε και το παιδί τους. Τότε, όπως περιέγραψε, έχασε τα λογικά του και την σκότωσε. Ακολούθως σκηνοθέτησε τη ληστεία ανακατεύοντας τα πράγματα στο ισόγειο, ενώ για να πείσει τις αστυνομικές αρχές για το ότι η καταγγελία του ήταν αληθινή και οι δράστες ξένοι, έπνιξε και τον σκύλο.


Εξελίξεις στην υπόθεση

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Εις βάρος του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη εναντίον του, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
-Κακοποίηση ζώου.

Τα πλημμελήματα είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και
  • Ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • Ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας και
  • Ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας:

α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν,

β) παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος μιλώντας για τον πελάτη του ανέφερε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε.»

Αναμένεται να οδηγηθεί για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!