Μπρούκλιν: Μεγάλη διαδήλωση για τα δικαιώματα των τρανς και Μαύρων ατόμων

15/06/2021
από
Μπρούκλιν
Μπρούκλιν: Μεγάλη διαδήλωση για τα δικαιώματα των τρανς και Μαύρων ατόμων

Η φετινή πορεία είχε μια ξεκάθαρη έμφαση στην υπεράσπιση των νεαρών τρανς και των Μαύρων ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν ρεκόρ αντι-ΛΟΑΤΚ νόμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Brooklyn Liberation March πραγματοποιήθηκε έξω από το Μουσείο του Μπρούκλιν προς τιμή και αλληλεγγύη με τους τρανς ανθρώπους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Φέτος, υπό το φως του κύματος της νομοθεσίας κατά των ΛΟΑΤΚ ατόμων που εφαρμόζεται σις ΗΠΑ, ο κόσμος κατέβηκε στην πορεία υπό την ηγεσία των ΛΟΑΤΚ ανθρώπων και βάδισαν, χόρεψαν στη συγκέντρωση που κράτησε για ώρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eliel Cruz (@theelielcruz)

Η μία πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στα μέσα της πανδημίας, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων ΛΟΑΤΚ και σκουρόχρωμων ανθρώπων, όπως οι Dominique Rem’mie Fells, Riah Milton, Tony McDade και Breonna Taylor, λόγω της βαρβαρότητας της αστυνομικής βίας.

Περίπου 15.000 εμφανίστηκαν πέρυσι και πολλά από αυτά τα άτομα επέστρεψαν και φέτος για για να σταθούν αλληλέγγυα και πάλι  στα τρανς και κουήρ δικαιώματα. Το περασμένο έτος επηρέασαν επίσης τους πολιτικούς να προσπαθήσουν τελικά να καταργήσουν την απαγόρευση “walking while trans” που επέτρεψε σε τρανς και τους κουήρ ανθρώπους να στοχοποιούνται με βάση την εμφάνισή τους γύρω από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Καταργήθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο.

Όπως και πέρυσι, τα άτομα που συμμετείχαν φορούσαν λευκά και βάδισαν δύο μίλια στο κέντρο του Μπρούκλιν.

Η φετινή πορεία, που πραγματοποιήθηκε προχθές (13 Ιουνίου), είχε μια σαφή έμφαση στην υπεράσπιση της τρανς νεολαία και των τρανς Μαύρων ατόμων, που αντιμετωπίζουν έναν πρωτοφανή αριθμών αντί-ΛΟΑΤΚ νόμων, εκτός από τα ήδη επίμονα προβλήματα της αστυνομικής βίας και των διακρίσεων.

«Δε συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, δε ζητάμε άδεια. Πρόκειται να δημιουργήσουμε αντάρτικο στιλ», είπε ο συνδιοργανωτής Eliel Cruz. «Θέλουμε απλώς να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι προσπαθούμε σκόπιμα να δημιουργήσουμε κάποιου είδους αναταραχή, ώστε οι άνθρωποι να δώσουν προσοχή στο τι συμβαίνει.»




Δες και αυτό!