Η 1η Ιουνίου σηματοδοτεί την έναρξη του Pride Month, τέσσερις εβδομάδες εορτασμών, ένας φόρος τιμής στην εξέγερση του Stonewall, μια σειρά διαδηλώσεων με επικεφαλής τις τρανς γυναίκες, η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 1969 και σήμανε την αρχή του σύγχρονου κινήματος Pride.

Όλο και περισσότερο, βλέπουμε τον Ιούνιο να γίνεται ο μήνας κατά τον οποίο γνωστές εμπορικές εταιρείες και διάφοροι άλλοι οργανισμοί δείχνουν την υποστήριξή τους στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα διοργανώνωντας εκδηλώσεις και παράλληλα διαφημίζοντας και πουλώντας προϊόντα με θέμα την υπερηφάνεια και συχνά δωρίζοντας ένα ποσοστό των κερδών τους σε κοινωφελείς δράσεις.

Είναι υπέροχο να έχουμε τη σημαία Υπερηφάνειας ψηλά, και είναι ακόμη καλύτερο να βλέπουμε ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την Covid να λαμβάνουν τη στήριξη που τους αξίζει.

Όμως φέτος, η κοινότητα έχει ένα μήνυμα για όσα άτομα θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη γιορτή για να κερδίσουν εύκολα χρήμα, απλά στολίζοντας με ένα ουράνιο τόξο τον λογότυπό τους για μερικές εβδομάδες, χωρίς να εμπλέκονται ουσιαστικά με ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, αγώνες, ιστορία ή πολιτισμό.

«Τα ουράνια τόξα είναι για όλη μας τη ζωή και όχι μόνο για τον μήνα Ιούνιο»

Είναι ο μήνας υπερηφάνειας!

  • Αν θες να δουλεύεις με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα πρέπει να γίνεται έναντι αμοιβής!
  • Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι εμπορεύματα.
  • Πολλ@ από εμάς έχουμε βιώσει τραύματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να φανταστείς, παρόλα αυτα υπάρχουμε και είμαστε εδώ.
  • Το να είσαι πραγματικός σύμμαχος μπορεί να βοηθήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
  • Σκέψου πώς μπορείς να επηρεάσεις το σύστημα να συμπεριλάβει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη κοινωνία μας, αλλά και στους χώρους εργασίας ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
  • Τα ουράνια τόξα είναι για όλη μας τη ζωή και όχι μόνο για τον μήνα Ιούνιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saint Hoax (@sainthoax)


«Με την ορατότητα έρχεται και η ευαλωτότητα»

Γειά σας σύμμαχοι, είναι ο μήνας υπερηφάνειας. Ίσως λόγω αυτού να επιθυμείτε να είμαστε λίγο παραπάνω ΟΡΑΤΕς/ΟΙ/Α, να σημειωθεί ότι το να είμαστε περισσότερο ορατές/οί/ά μας κάνει και περισσότερο ευάλωτες/ους/α.

Σας παρακαλώ σκεφτείτε τι είναι αυτό που ζητάτε από εμας και τι εσείς προσφέρετε.

Η ελευθερία μας δεν προσφέρεται «τσάμπα»…ούτε και εμείς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@char_bailey_)


«Υποστηρίξτε κουήρ άτομα του τόπου σας και μικρές επιχειρήσεις»

«Έφθασε ο μήνας υπερηφάνειας και μπορούμε ήδη να μυριστούμε τους μεγάλες εταιρείες να φοράνε τα χρώματα του ουράνιου τόξου – μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η εκπροσώπηση της κοινότητας… ο «χρωματιστός» καπιταλισμός είναι τεράστιος- Υποστηρίξτε τα κουήρ άτομα του τόπου σας και τις μικρές επιχειρήσεις.»


 

«Δείξε την υποστήριξη σου σε ανεξάρτητους κουήρ καλλιτέχνες»

«Καλησπέρα και γεια σας! Μία υπενθύμιση για να αγοράζετε προϊόντα υπερηφάνειας από ανεξάρτητους κουήρ καλλιτέχνες , ΟΧΙ από εταιρείες, διότι οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα πραγματικά, αυτό που τις ενδιαφέρει είναι να βγάλουν χρήματα χρησιμοποιώντας ουράνια τόξα παντού.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lockwood51 (@lockwood51la)


«Η υποκρισία σας φαίνεται»

«Είναι ο μήνας της ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι ετεροκανονικοί άνθρωποι, εκείνες τις μέρες του μήνα γίνονται λιγότερο τρανσφοβικοί και λιγότερο ομοφοβικοί, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες 30 ημέρες του μήνα, να κάνουν λόγο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ️‍ ️‍ (@sapphicsigh)


«Nα είσαι σύμμαχος για όλ@ μας (σημαία transgender)»

«Χαρούμενος μήνας υπερηφάνειας.Για ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη κοινότητα!!! (transgender flag , rainbow)»


Και μια σημαντική υπενθύμιση του τι πρέπει να γίνει…

Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κυβερνητική εκστρατεία μίσους των μέσων ενημέρωσης κατά των τρανς ατόμων, ανατρέποντας τις περικοπές στις υπηρεσίες και τους χώρους στους οποίους δρατηριοποιούνται ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, απαιτώντας σωστά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και αντιμετωπίζοντας τα αυξανόμενα εγκλήματα μίσους.