Καλώς ήρθατε στο Kivotos Channel. Ένας ασφαλής χώρος για ευάλωτα σώματα, θηλυκότητες, εξομολόγηση και ριζοσπαστική φαντασία για την επόμενη μέρα. Πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την κοινωνική συμπερίληψη υιοθετώντας αστείες και απρόσμενες στρατηγικές επιβίωσης σε έναν νέο, αδιανόητο κόσμο; Ένα διαφορετικό «τηλεοπτικό» κανάλι έρχεται στις οθόνες μας.

Άγριες παλαίστριες, καυτά κορίτσια, queer πλάσματα, cyborgs και πανελίστριες ενεργοποιούν τις υβριδικές τους ταυτότητες στον τηλεοπτικό αέρα. Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 21:00, το Kivotos Channel παρουσιάζει: τις προσωπικές Εξομολογήσεις της Σάουνας, το υπερθέαμα του Boobs in Hoods, ένα τηλεπαιχνίδι κουίζ με τίτλο Τηλεκιβωτός, μια εκπομπή για Εναλλακτική Γονεϊκότητα, Δελτία Ειδήσεων του νέου κόσμου, και άλλα υπερπληθωρικά επεισόδια αγάπης και δόξας. Ένα διαφορετικό «τηλεοπτικό» κανάλι κάνει πρεμιέρα στο #OnassisChannel στο YouTube.

Στο πλαίσιο του Moving Borders. Με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός πρότυπου πρότζεκτ διεθνούς συνεργασίας, που υλοποιείται με την ανάθεση επτά ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανισμών, σε σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση του βρετανικού συνόλου Quarantine.

TONIGHT ON KIVOTOS CHANNEL
Συντονιστείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Για την ελληνική συμμετοχή, η ΣΤΕΓΗ ανέθεσε σε δύο νέους Έλληνες καλλιτέχνες να φανταστούν, σύμφωνα με το βασικό ερώτημα του Moving Borders, τι θα διέσωζαν σε μια κιβωτό, από έναν κόσμο πολωμένο, ξενοφοβικό, ομοφοβικό, τρανσφοβικό, μισογυνικό, κατάφωρα εθνοκεντρικό. Τι γίνεται άραγε μετά το κίνημα του #MeToo και πώς μετουσιώνεται η ευαλωτότητα σε πολιτική δράση; Πώς, εντέλει, οι προσωπικές ιστορίες μετουσιώνονται σε πολιτικά αιτήματα και ποιες/-α/-ους αφορούν αυτές οι διεκδικήσεις; Με ποιους λυτρωτικούς τηλεοπτικούς όρους –και όχι μόνο– απαντάμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα;

To έργο που προέκυψε είναι ένα «τηλεοπτικό» κανάλι σε σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία του Ηλία Αδάμ και καλλιτεχνική επιμέλεια της Εύας Γιαννακοπούλου. Είναι η πρώτη μέρα σε μια εποχή μετά από πανδημία, όταν μια κοινότητα πλασμάτων μπαίνει στα παρασκήνια ενός τηλεοπτικού καναλιού. Αν και επέζησαν από μια καταστροφή, δεν αισθάνονται ανασφαλή. Μάλιστα, μοιάζουν έτοιμα και αποφασισμένα για δράση, ακτινοβολώντας τον θηλυκό τους εαυτό. Ο κόσμος στον οποίο έχουν μόλις προσγειωθεί είναι διαφορετικός, covid-free, γεμάτος χρυσαφένια πούπουλα και κοσμική σκόνη. Το Kivotos Channel επιχειρεί έναν αναστοχασμό των κοινοτικών όρων συνεύρεσης στους μελλοντικούς μας δέκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικεφθείτε τον ιστότοπο του Ιδρύματος Ωνάση.